Hyundai 145LCR-9 binnendraaier voor Pekkeriet uit Dalfsen

doorVan der Spek

Hyundai 145LCR-9 binnendraaier voor Pekkeriet uit Dalfsen

Datum: 25-mrt-12

Via de vestiging Noord-Oost in Marïenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai 145LCR-9 afgeleverd bij Pekkeriet uit Dalfsen. De nieuwe Hyundai rupsgraafmachine vervangt na 11.500 probleemloze draaiuren in 10 jaar tijd een Hyundai R160LC-3. De keuze voor wederom een Hyundai was dan ook snel gemaakt, echter een binnendraaier stond niet als eerste op het lijstje. Het had ook weer een Hyundai R160 kunnen worden van de huidige dash-9 serie.

Na een zeer uitgebreide demo met de Hyundai 145LCR-9 was men bij Pekkeriet zeer onder de indruk van de stabiliteit van de machine en de goede bereikbaarheid van alle componenten voor onderhoud van de machine, ondanks zijn compacte afmetingen.

Doordat de achterkant van de machine maximaal 1480 mm uitzwenkt ten opzichte van het hart van de draaikrans, kan hij op vele krappe plekken worden ingezet waar normaal met een kleinere machine gewerkt zou moeten worden. Deze compacte afmetingen tezamen met de stabiliteit en bereikbaarheid van componenten heeft Pekkeriet doen besluiten om te investeren in de Hyundai binnendraaier.

Voor de aandrijving van de Hyundai 145LCR-9 is een 4,3 liter Mitsubishi D04FD-TAA met 119 pk verantwoordelijk, welke 2 hydrauliekpompen aandrijft met elk 130 liter/min. 

De Hyundai R145LCR-9 is op wens van Pekkeriet uitgerust met vele hydraulische functies en een draai- kantelstuk, zodat er eenvoudig vele verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan voor- en achterzijde. Op het contragewicht is een camera gemonteerd, zodat de machinist ook in de krappe ruimtes waar hij vaak zal werken goed zicht aan de achterzijde van de machine heeft.

Wat in 1945 begon met het houtzagen voor boeren en particulieren door Hendrik Jan Pekkeriet, is uitgegroeid tot een veelzijdig en flexibel bedrijf, dat zowel in de agrarische-, transport- en de GWW sector (Grond- Weg- en Waterbouw) werkzaam is. Met een gemotiveerd en vakbekwaam team van circa 35 medewerkers is Pekkeriet in staat de meest uiteenlopende werkzaamheden uit te voeren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines