Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D geleverd bij Metaal Recycling Utrecht

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D geleverd bij Metaal Recycling Utrecht

Datum: 25-mei-10

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D afgeleverd in Utrecht bij Metaal Recycling Utrecht.

Metaal Recycling Utrecht B.V. is onderdeel van de Van Doorn Recycling Groep in Utrecht. Hier draait al sinds enkele jaren een ook door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai laadschop. De goede ervaringen en onderlinge contacten die hiermee zijn opgedaan met elkaar hebben ertoe geleid dat de Van Doorn Recycling Groep nu voor Metaal Reycling Utrecht een nieuwe Terex-Fuchs heeft gekocht.

Metaal Recycling Utrecht B.V. is sinds 1974 actief met het inzamelen van oud ijzer. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot een dienstverlenend bedrijf op het gebied van inzamelen, sorteren en afvoeren van oud ijzer en metalen. Het ingezamelde oude ijzer en metalen wordt gesorteerd naar diverse kwaliteiten en dient als grondstof voor de nationale en internationale metaalindustrie. De kwaliteit wordt gewaarborgd met de nieuwste precisie analyse apparatuur, waardoor ze zowel leverancier als afnemer zekerheid kunnen bieden over de samenstelling van de soort.

De 23-tons Fuchs met een bereik van wel 12 meter is uitgerust met een 6,5 m giek en een 5,4 m lange lepelsteel en voorzien van een Kinshofer 550 liter poliepgrijper.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier-III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Op de foto is de trotste machinist Gerrit Kruize voor het eerst aan het werk met de nieuwe Terex-Fuchs MHL335D.

Van der Spek, Bouwmachines