Search
Close this search box.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D geleverd bij Container Service Maasdriel

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL335D geleverd bij Container Service Maasdriel

Datum: 20-jun-10

Terex-Fuchs Benelux importeur Van der Spek Vianen heeft via de vestiging in Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D afgeleverd bij Container Service Maasdriel.

De Verhoeven Groep uit Velddriel/Zaltbommel heeft voor hun dochterbedrijf Container Service Maasdriel de nieuwe 25 tons overslagmachine aangeschaft.

De nieuwe MHL335D is geheel uitgevoerd voor het uitsorteren en het laden- en lossen van allerlei soorten afvalstoffen. Naast de standaard uitvoering met 4 stempelpoten is deze machine ook voorzien van een optioneel schuifblad dat kan worden gebruikt voor het zuiver maken van de werkvloer en voor het opschuiven van uitgesorteerde producten. Het schuifblad is in onderling overleg uitgevoerd met een vervangbaar kunststof slijtdeel, zodat er geen vonken kunnen ontstaan bij het schuiven over de beton- en asfaltvloer. Een ander groot voordeel hiervan is dat er niet gelast hoeft te worden als het slijtdeel is versleten, het kan gewoon vervangen worden.

Zoals standaard bij iedere Terex-Fuchs zijn ook bij de MHL335D alle koelers los van elkaar geplaatst. Hierdoor wordt een optimale koeling gegarandeerd. Voor het werken in de stoffige omgeving in de sorteerhal zijn de koelers uitgevoerd met omkeerbare ventilatoren. Een cycloonfilter en stoffiltermatten voor de koelers zorgen ervoor dat de machine zonder problemen zijn werk kan doen in de stoffige omgeving van de sorteerhal.

De MHL335D is compleet in de bedrijfskleuren van CSM gespoten met een extra laag blanke lak voor extra bescherming van het lakwerk.

Voor het werken met een sorteergrijper is de nieuwe machine uitgevoerd met een lepelsteel met bak-kinematik. De machine heeft met deze giekconfiguratie een bereik van 10,7 meter. Dit bereik is van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel. Aan de machine is een Verachtert sorteergrijper gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liter Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Van der Spek, Bouwmachines