Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL331D voor TCU Transport- en containerservice Ulft B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL331D voor TCU Transport- en containerservice Ulft B.V.

Datum: 13-jan-14

Gelijk nadat hij te zien was op de drukbezochte Open Dagen bij Van der Spek in Vianen is de nieuwe Terex-Fuchs MHL331D overslagmachine bij TCU Containertransport in gebruik gesteld.

TCU is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in (speciaal) transporten en containerservice. Door de lange ervaring en kennis van de mensen van TCU weten zij voor vrijwel ieder transport een oplossing te vinden, zodat iedere lading op de goede plaats van bestemming komt, zowel nationaal als internationaal. Hiervoor beschikt TCU over het juiste materiaal zoals diepladers, semi-diepladers, kraanauto’s, machinetransportblokken etc.

Naast transport- en containerservice recycled TCU ferro- en non-ferro metalen. TCU verwerkt al jaren lang ferro en non-ferro metalen. Deze worden in de eigen recyclinghallen gesorteerd, bewerkt en gecontroleerd. TCU beschikt over enkele schrootscharen en persen voor het bewerken van ferro en non-ferro metalen.

Voor het werken met een sorteergrijper is de nieuwe Terex-Fuchs MHL331D uitgevoerd met een lepelsteel met bak-kinematik. De machine heeft met deze giekconfiguratie een bereik van 10,7 meter. Dit bereik is hart draaikrans tot hart pen lepelsteel.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd.

Om ook binnen en in stoffige omstandigheden te kunnen werken is de machine optioneel voorzien van omkeervans op de koeler, zodat deze op aangegeven tijden de koelers schoonblazen.

Tevens is de machine voorzien van een generatorunit, waardoor er snel een eenvoudig een magneetplaat aangesloten kan worden.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens. Op het contragewicht is standaard af fabriek een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines