Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse Putzmeister primeur voor Betonpompbedrijf Diemen

doorVan der Spek

Nederlandse Putzmeister primeur voor Betonpompbedrijf Diemen

Datum: 3-jan-14

Als eerste pompbedrijf in Nederland wordt aan eigenaar Sander van Loo van Betonpompbedrijf Diemen vandaag een Putzmeister BSF 36.16H van de nieuwe generatie overhandigd.

Ten opzichte van zijn voorganger is deze machine vanaf de basis opnieuw doordacht en gedeeltelijk compleet veranderd. Dit is gebeurd aan de hand van talrijke ideeën en voorstellen van klanten, machinisten, leveranciers en Putzmeister-dealers over de hele wereld en eigen medewerkers.
Net als bij de vernieuwde M42 is bij de 36-meter pomp, door toepassing van andere materialen en diverse andere aanpassingen, het totaalgewicht gereduceerd. In dit geval tot onder 26 ton en dus blijft er nog voldoende reserve voor het meenemen van brandstof, water, leidingen, slangen e.d.

Ook bij de 36-meter pompen zijn de betonleidingen aan de mast anders ontworpen en aangebracht en ontstaat daardoor een nog rustigere mast tijdens het pompen. Bovendien werd ook hier het aantal bochten in de leidingen teruggebracht tot slechts 3 standaardbochten. De steunen zijn geschroefd aan de mast, hetgeen voordelen oplevert bij reparaties.

Naast de vermindering van verschillende delen werd ook het totale benodigde olieniveau met 30{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} teruggebracht. Verder werden zoveel mogelijk onderhoudsvrije of -vriendelijke materialen toegepast en werd aandacht besteed aan een langere levensduur van de slijtdelen. Het onderhoud aan de machine werd tevens vereenvoudigd door het consequent verder toepassen van schroefverbindingen en een betere toegankelijkheid van de componenten.

Binnen de CE-machinerichtlijnen werden nog verbeteringen toegepast om de machine nog veiliger in gebruik te maken. De machine voldoet tevens aan de laatste Europese eisen omtrent veilig afstempelen en werken met een autobetonpomp. Iets wat Putzmeister ook vóór invoering van deze regelgeving al hoog in het vaandel had staan, maar aan de hand van de huidige eisen nog verder doorgevoerd heeft.

Deze Putzmeister betonpomp is opgebouwd op een door MAN Nederland Dealer Noordwest geleverde MAN TGS 26.400 6×4 BB. Het chassis is vooraf door haar werkplaats in Hoofddorp volledig aangepast en omgebouwd volgens de opgegeven specificaties van Putzmeister. 

Betonpompbedrijf Diemen is een betonpompbedrijf dat door het hele land actief is. Men is gespecialiseerd in het verpompen, storten en afwerken van (monoliet) beton en onderscheidt zich door een flexibele en professionele servicegerichtheid die zich volledig richt op het behalen van het optimale resultaat. Met de ingebruikname van deze Putzmeister 36-meter pomp blijft Betonpompbedrijf Diemen trouw aan haar hoge standaard voor kwaliteit en innovatieve technieken.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines