Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Telestack TC424 voor Kuypers Kessel

doorVan der Spek

Nieuwe Telestack TC424 voor Kuypers Kessel

Datum: 19-mrt-17

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe Telestack TC424 aan Kuypers Kessel. Uiteraard is de nieuwe Telestack gespoten in de zeer herkenbare huisstijl van Kuypers Kessel. Het is de tweede Telestack rupsmobiele transportband die door Kuypers in gebruik wordt genomen. Eerder is een Telestack TU-521R truck-unloader op de locatie Kessel in bedrijf genomen. 

 
Tijdens een succesvolle demo met een Telestack TC421 van Van der Spek Vianen op locatie in Kessel werd snel duidelijk wat een extra Telestack op locatie betekende: veel minder inzet van de laadschop, waardoor deze stilgezet kan worden of ingezet op andere werkzaamheden. 
Het dubbel overslaan van producten, eerst in voorraad en dan op de vrachtwagen behoort nu tot het verleden bij Kuypers Kessel. De Telestack zorgt dus voor besparing van vele draaiuren van de laadschoppen en de daarbij behorende uitstoot, het is dus een zeer duurzame investering.
 
De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC424 die wordt geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen, heeft een lengte van 24.000 mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.800 mm, waarbij een voorraad kan worden opgezet van 2.085 m3 wat 3.340 ton inhoudt bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/m³. 
 
Het complete frame van de 1.050 mm brede transportband is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen zonder problemen te kunnen transporteren. 
 
De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Powerscreen zeefmachine de ook werkzaam is bij Kuypers Kessel en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product. 
 
Het gemonteerde rupswerk van 4.000 mm lengte zorgt ervoor dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie en ingezet kan worden waar nodig. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de transportband, zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is. 
 
Kuypers Kessel is een familiebedrijf, gevestigd in het Limburgse Kessel, dat al 90 jaar bestaat. De activiteiten concentreren zich op de productie van en de handel in zand, grind, steenslag en klei, het aannemen en uitvoeren van werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw en het vervoeren van bouwgrondstoffen en andere los gestorte bulkproducten. De activiteiten zijn ondergebracht in vier divisies: Infra, Transport en Logistiek, Bouwgrondstoffen en Projectontwikkeling. In totaal werken er ruim 90 medewerkers bij Kuypers Kessel.  
 
De nieuwe Telestack TC424 zal ingezet worden bij Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen. Deze divisie levert zand, grind en steenslag, dé grondstof voor vele bouwprocessen. De kernactiviteit van deze divisie is dan ook het produceren van gestandaardiseerde grondstoffen voor de bouw. Alle producten worden volgens de specificatie van de klant op maat gemaakt.
Ook leveren ze grondstoffen voor diverse specifieke toepassingen, waaronder sportveldenzand en lava. Deze producten worden onder meer gebruikt bij de aanleg van sportvelden en golfbanen. Daarnaast handelt Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen in klei en vormzand, bestemd voor de grof keramische industrie.
 
Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen beschikt over een goede interne infrastructuur, zoals een eigen overslaghaven, waardoor alle producten van deze divisie zowel per schip als over de weg kunnen worden aan- en afgevoerd. Hierbij komt naast de eveneens door Van der Spek geleverde Telestack TU-521R, Fuchs MHL360E overslagmachine, Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine de nieuwe Telestack TC424  geheel tot zijn recht. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines