Nieuwe Steinert NE-scheider in actie bij Van Dalen Moerdijk B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Steinert NE-scheider in actie bij Van Dalen Moerdijk B.V.

Datum: 15-okt-16

Van der Spek Vianen heeft bij Van Dalen Moerdijk B.V. wederom een nieuwe Steinert NE-scheider geleverd. Ditmaal een nieuwe machine voor de verdere opwerking van de niet ijzer stromen.

Van Dalen heeft al vele jaren op de locaties in Nederland, België en Engeland Steinert machines draaien die naast bewezen hoogste scheidingsrendementen ook tienduizenden draaiuren hebben gemaakt tegen de laagste exploitatiekosten.

De nieuwe Steinert NE-scheider is een 2.000 mm brede uitvoering die uiteraard is voorzien van het gepatenteerde excentrische polensysteem waarmee de Steinert optimaal is af te stellen op het te sorteren product. Het polensysteem is tussen de 0° en 45° te verstellen, zodat het krachtveld juist in de productstroom is te plaatsen en het afwerppunt van de non-ferro’s kan worden aangepast aan het product.

Aangezien de machine wordt ingezet in grotere fracties, is gekozen voor de Steinert NES 5009-serie die is voorzien van een 18-polig polensysteem dat draait op 3.000 toeren. Door deze opbouw wordt een magnetisch veld gevormd van 450Hz dat non-ferro delen vanaf 4 mm de kracht geeft om uit de te sorteren stroom te worden gescheiden.

Voor de voeding is gekozen voor een 2.000 mm brede en 2.500 mm lange Steinert trilvoeder die is voorzien van een trommelmagneet met een diameter van 400 mm. Deze trommelmagneet scheidt eventueel aanwezige ijzerdelen nog uit de materiaalstroom.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 in Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden die er toe hebben geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet- en regelgeving, blijven ze investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van hun leveranciers en afnemers.

Met vele door Van der Spek Vianen geleverde Steinert machines wordt dit o.a. uitgevoerd. Naast deze nieuwe Steinert non-ferroscheider zijn er nog vele Steinert NE-scheiders, Steinert ISS-scheiders die rvs-scheiding mogelijk maken en KSS-scheiders die door speciale technieken kabel- en printplaten sorteren actief in de verschillende installaties bij Van Dalen.

Van Dalen en Van der Spek zijn al vele jaren partners als het gaat om het leveren en uitvoeren van service en support van Steinert- en Fuchs overslagmachines.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines