Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Powerscreen Warrior 1800 Elzinga Groep

doorVan der Spek

Nieuwe Powerscreen Warrior 1800 Elzinga Groep

Onlangs heeft de Elzinga Groep uit Uithuizermeeden een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen.  Vanaf de werkplaats in Hardenberg van Van der Spek Vianen is de Warrior 1800 middels de eigen zwaartransport- combinatie van de Elzinga Groep opgehaald.

De Elzinga Groep bestaat al sinds 1946. Van origine een loonbedrijf echter inmiddels van veel meer markten thuis. De bedrijven van de Elzinga groep zijn in verschillende markten actief. Met  machinefabriek Elzinga, Cagro Facilities, Hijsspecialist.nl, aannemingsbedrijf Elziga, Elzinga Materieel en Elzinga Logistiek en Transport samen is de Elzinga groep een multi-inzetbare duizendpoot.

Juist die diversiteit in hun diensten en producten maakt ze flexibel en slagvaardig waarbij de klant altijd centraal staat om de werkzaamheden juist en volgens afspraak uit te voeren.

Powerscreen Warrior 1800

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde 32 ton wegende Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld met zogeheten Huck-bolts die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Groot voordeel hiervan is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is dat hij gaat scheuren, tevens lopen Huck-Bolts nooit los wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden als dit gebeurd bij normale bout/moer verbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.  De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

Optioneel is de machine uitgevoerd met een bovenbandmagneet op de fijne fractie om het uitgezeefde product te ontdoen van ijzerdelen.