Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R250-9 afgeleverd bij Hegro

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R250-9 afgeleverd bij Hegro

Datum: 25-mei-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Hyundai afgeleverd bij Hegro in Swifterbant, ditmaal een Hyundai R250LC-9 rupsmobiele graafmachine.

Natuurlijk is deze nieuwe machine – net als de eerder geleverde Hyundai’s – voorzien van vele hydraulische functies, zodat er zonder problemen een sorteergrijper, vergruizer of ander uitrustingsstuk aan de machine kan worden gemonteerd. Om in alle posities te kunnen afwerken is de machine voorzien van een Powertilt met snelwissel.

Tevens is de machine uitgerust om met een 3D lasersysteem te werken. Hiermee kan de machinist de profielen van het landschap in de cabine aflezen op een scherm en de bewegingen van de machine volgen, zodat er op de centimeter nauwkeurig kan worden afgewerkt. Door dit systeem wordt er geen grond onnodig afgegraven, waardoor economisch kan worden gewerkt en er voor de opdrachtgever zekerheid is dat de juiste profielen zijn gemaakt. Om de GPS modules veilig om de machine te kunnen monteren, is de Hyundai voorzien van loopbordessen aan beide zijden.

Voor de aandrijving van de machine is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6,7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor levert 195 pk.

Net als alle nieuwe serie-9 machines, is ook deze R250-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem, dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door de klant zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter de machine gebeurt en onveilige situaties voorkomen kunnen worden.

 

Van der Spek, Bouwmachines