Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R210-9LC in gebruik genomen door Hegro Swifterbant

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R210-9LC in gebruik genomen door Hegro Swifterbant

Datum: 18-sep-10

Van der Spek Vianen heeft de nieuwe Hyundai R210-9 afgeleverd in Almere waar Hegro de machine gelijk zal inzetten voor het profileren en het graven van de watergangen in een nieuw uitbreidingsplan.

Hiervoor is de machine uitgerust met een 3D lasersysteem. Hiermee kan de machinist de profielen van het landschap in de cabine aflezen op een scherm en de bewegingen van de machine volgen, zodat er tot op de centimeter nauwkeurig kan worden afgewerkt. Door dit systeem wordt de grond niet onnodig afgegraven en kan er economisch worden gewerkt. De opdrachtgever heeft de zekerheid dat de juiste profielen zijn gemaakt.

De nieuwe Hyundai R210-9 is op wens van Hegro door Van der Spek uitgerust met extra functies om met een sloop-sorteergrijper, kantelbak of trilblok te kunnen werken.

De nieuwe elektronica in de dash-9 serie van Hyundai maakt het mogelijk om de juiste werkstand met
één druk op de knop in te stellen waardoor bij licht werk er zo zuinig en efficiënt mogelijk met de brandstof wordt omgegaan. Machinist Jan Kooiker is erg goed te spreken over dit systeem, want hierdoor is het mogelijk om 2 volle dagen te draaien zonder te hoeven tanken. Ook het feit dat de motor op lagere toeren voldoende vermogen heeft en weinig geluid uitstoot wordt als erg prettig ervaren.

Het geheel nieuw ontwikkelde hydraulieksysteem van Kawasaki heeft geresulteerd in een machine die door de machinist direct goed in de hand ligt en zeer fijngevoelig werkt.
 
Jan Kooiker: "Ik vind de cabine erg mooi van binnen en vooral mooi ruim. De standaard uitneembare koelbox achter de stoel werkt apart van de klimaatcontrole zodat de "lunch" altijd koel blijft. Met de standaard gemonteerde aansluitingen voor een telefoon of Ipod en USB blijft er weinig te wensen over voor een machinist."
 

Van der Spek, Bouwmachines