Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R140-9 voor Roelof van Binsbergen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R140-9 voor Roelof van Binsbergen

Datum: 22-sep-10

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai R140W-9 mobiel afgeleverd aan Roelof van Binsbergen uit Laag Soeren. Om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen draaien is de machine uitgevoerd met brede Trelleborg enkelluchtbanden.

Aangezien Roelof veel in de verhuur draait heeft hij ervoor gekozen om een draai-/kantelstuk te laten monteren. Het roteren hiervan is door Van der Spek Vianen proportioneel aangesloten in de joystick, zodat er zeer precies gewerkt kan worden.

De krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine is standaard een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt! Hierdoor kan er snel van de ene naar de andere klus gereden worden.

De machine heeft net als rest van de nieuwe Dash-9 serie 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering. Op wens van Roelof van Binsbergen is er een extra luxe stoel gemonteerd die zowel hoogte- als lengtevering heeft.

Op de foto is Roelof bezig om voor Reinbouw in Dieren een talud langs de IJssel af te werken

 

Van der Spek, Bouwmachines