Nieuwe Hyundai HW140 voor G.A. de Wit Verhuur en Uitvoering

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HW140 voor G.A. de Wit Verhuur en Uitvoering

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW140 geleverd G.A. de wit Verhuur en Uitvoering. G.A. de Wit Verhuur en Uitvoering is onderdeel van De Wit Kraanwerk & Zn. uit Streefkerk en de zonen Gerrit en Aart-Jan hebben de nieuwe Hyundai HW140 gekocht als aanvulling op het machinepark.

De goede ervaringen en het partnerschap met Van der Spek Vianen maakt de keuze om weer te kiezen voor een nieuwe graafmachine geleverd door Van der Spek Vianen één die weloverwogen is. Begin van het jaar is er ook nog een nieuwe Hyundai HX220L rupsgraafmachine geleverd aan De Wit Kraanwerk & Zn.

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk is thuis op vele markten. Naast kraanverhuur, het uitvoeren van grond- en straatwerk, het aanleggen- en renoveren van rioleringen voeren ze ook bouwwerkzaamheden uit waarbij professioneel metselwerk een specialisme is.

Hyundai HW140 ; Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW140 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. Om veilig te kunnen werken bij saneringens- en sloopwerkzaamheden is de cabine voorzien van een overdrukunit.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. De machine is compleet opgebouwd om ook een draai- en kantelstuk te kunnen aansluiten dat als het benodigd is voor de uit te voeren werkzaamheden kan worden aangebouwd.

Net als de eerder geleverde Hyundai HX220L is ook de nieuwe Hyundai HW140 voorzien van de herkenbare belettering op de machine.