Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai 55W-9 voor Jakobs bestratingen en Lokhorst CV uit Nunspeet

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 55W-9 voor Jakobs bestratingen en Lokhorst CV uit Nunspeet

Datum: 4-mei-12

Via de werkplaats van Van der Spek in Vianen is een nieuwe mobiele Hyundai 55W-9 geleverd aan Jakobs Bestratingen en Lokhorst cv uit Nunspeet.

De nieuwe Hyundai 55-9 is speciaal opgebouwd voor het mechanisch leggen van straatwerk, dat Jakobs Bestratingen en Lokhorst cv uit Nunspeet veel aannemen en uitvoeren in midden Nederland. Voor het aannemen van grotere werken wordt steeds vaker de verplichting van het mechanisch leggen in het bestek opgenomen, hetgeen de investering in een eigen mobiele machine noodzakelijk maakte.

De nieuwe mobiele midi is voorzien van vele opties, zodat hij door Jacobs optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Hij is o.a. voorzien van brede enkellucht Trelleborg banden om de insporing tot een minimum te beperken.

Nimatech leverde en monteerde de vacuüminstallatie op de machine en een Huncklinger stenenklem completeert de set voor het mechanisch leggen van straatwerk.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en hij heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. De motor voldoet bovendien aan de emissievoorschriften volgens Tier 4 Interim en EU niveau IIIA.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines