Nieuwe Fuchs MHL360F voor M.J. de Groot Zandhandel in Rotterdam

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360F voor M.J. de Groot Zandhandel in Rotterdam

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan M.J. de Groot Zandhandel in Rotterdam.

Na uitgebreid te hebben geïnventariseerd wat de wensen en mogelijkheden waren in de markt is er door M.J. de Groot Zandhandel gekozen om te in investeren in een nieuwe Fuchs MHL360F.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 16.5 meter. Met de grijper erbij komt het bereik op 18 meter. De MHL360F kan optioneel geleverd worden met een bereik van 18 meter. Er is door M.J. de Groot Zandhandel gekozen voor de 16.5 meter uitvoering waarmee hun schepen zonder problemen kunnen worden gelost en er gebruik gemaakt kan worden van een grotere grijper met meer inhoud.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige en duurzame Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder Stage V motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Optioneel is een vergroot bordes bij de cabine gemonteerd.

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

Zand geleverd over weg en water

Firma de Groot en Zn. levert zand vanuit Rotterdam. Zij levert direct op het werk via weg en water. Voor het bezorgen van grote hoeveelheden heeft zij dagelijks vele vrachtwagen onderweg.

Met eigen schepen verloopt het vervoer van zand naar de losplaatsen zeer doelmatig en milieuvriendelijk.

Door haar gevarieerde binnenvaartschepen is Firma de Groot en Zn. in staat aan de wensen van haar klanten tegemoet te komen waarbij “just in time” levering hoog in het vaandel staat. Een combinatie van transport per as en per schip kan Firma de Groot en Zn geheel verzorgen.