Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL360F druk in het hoge Noorden bij De Boldert

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360F druk in het hoge Noorden bij De Boldert

Datum: 3-mrt-17

Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd bij De Boldert in Harlingen. Deze nieuwe duurzame 48-tons overslagkraan voldoet aan de nieuwste Tier IV final emissie-eisen, zodat De Boldert met de laagste uitstoot per ton kan overslaan aan de kades in het Noorden van het Land.
 
Familiebedrijf De Boldert, geleid door Jaap de Boer, is gespecialiseerd in het op- en overslaan van vele producten in de havens in het Noorden van Nederland met de havens van Harlingen als belangrijkste werkgebied. Naast het op- en overslaan is De Boldert een technisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in scheepstechniek en zich voornamelijk richt op inbouw en onderhoud van motoren (nieuw en gebruikt), hydrauliek en metaalbewerking. De Boldert Onderhoud en Revisie B.V. is onder andere dealer van Dong-I keerkoppelingen en verkooppunt van originele Deutz Marine motoren en Cardev filter systemen.
 
Fuchs MHL360F 
Om met ook de zeer wisselende waterstanden snel en efficiënt te kunnen werken is ervoor gekozen om de machine te laten uitvoeren met een gebogen giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. 
 
Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor. In de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd die gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 
 
Voor het dagelijks en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 
 
De Fuchs MHL360F van De Boldert is optioneel voorzien van een cabine die niet alleen omhoog te verstellen is tot wel 6,2 meter, hij kan ook 2,2 meter naar voren worden geplaatst om optimaal zicht te hebben op de uit te voeren werkzaamheden. 
 
Natuurlijk is de Fuchs standaard ook voorzien van een camera op het contragewicht, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter hem gebeurt. Om goed zicht te hebben bij de los- en laadwerkzaamheden is op de lepelsteel een extra camera geplaatst.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines