Search
Close this search box.

Nieuwe Fuchs MHL350F voor J. Baremans Zand en Grindhandel & Puinrecycling B.V

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL350F voor J. Baremans Zand en Grindhandel & Puinrecycling B.V

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F bij J.Baremans Zand en Grindhandel & Puinrecycling B.V in Etten-Leur in gebruik gesteld. De nieuwe Fuchs MHl350F vervangt na vele tevreden draaiuren een Fuchs MHL350D.

De nieuwe Fuchs MHL350F is geleverd in de bekende gele bedrijfskleur van Baremans.

J. Baremans Zand en Grindhandel & Puinrecycling.

Op industrieterrein Zwartenberg heeft Baremans een modern ingericht locatie waar vele producten worden op- en overgeslagen. Hiervoor wordt uiteraard ook de nieuwe Fuchs MHL350F ingezet. De overgeslagen producten kunnen zowel los als in de trechter worden gestort.

Naast de op- en overslag wordt ook puin ingenomen welke door een gecertificeerde puinbreker wordt gebroken zodat er weer gecertificeerde granulaten kunnen worden geleverd.

Fuchs MHL350F

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Etten-Leur eenvoudig op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren waarbij hoofdzakelijk schepen worden gelost in de trechters of op vrachtwagens.

Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350F is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 

Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een  draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder Stage-V motor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

Standaard is de Fuchs MHL350F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Optioneel is de nieuwe Fuchs MHL350F uitgevoerd met een camera aan de lepelsteel zodat er tijdens het lossen optimaal zicht is.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.