Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Dynapac SD1800C voor Kuijntjes Infrawerken B.V.

door-Van der Spek-

Nieuwe Dynapac SD1800C voor Kuijntjes Infrawerken B.V.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Dynapac SD1800C geleverd bij Kuijntjes Infrawerken in Zuilichem. De ruim 10,5 ton wegende SD1800C wordt aangedreven door een duurzame- en zuinige Deutz Stage-V motor met een vermogen van 54 kW.

Standaard wordt de SD1800C geleverd met een verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

Kuijntjes Infrawerken heeft er voor gekozen om de SD1800C uit te voeren met een V3500TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 1,750 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 3,500 meter. De maximale werkbreedte van deze balk bedraagt 4,700 meter. De balk is elektrisch verwarmt.

De optie Dyn@link is standaard geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn brandstofverbruik, plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk.

Het stabiele rupswerk is uitgevoerd met schrapers voor de rupsen die als benodigd kunnen worden opgeklapt zodat deze niet in de weg zitten bij uit te voeren werkzaamheden als dit gewenst is.