Nieuwe duurzame Fuchs MHL360F voor ROSoverslag

doorVan der Spek

Nieuwe duurzame Fuchs MHL360F voor ROSoverslag

Datum: 21-jun-16

Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MHL360F overslagmachine afgeleverd bij ROSoverslag in Schiedam.

Deze duurzame nieuwe 48-tons overslagkraan voldoet aan de nieuwste Tier IV final emissie-eisen, zodat ROSoverslag met de laagste uitstoot per ton kan overslaan aan de kade van de Wilhelminahaven in Schiedam.

ROS, wat staat voor Recycling Overslag Schiedam, is sinds 2003 actief op de locatie aan de Nieuwe Waterwegstraat nadat op deze locatie na 20 jaar productie de Asfalt Centrale Schiedam werd ontmanteld. Op het ca. 14.000 m2 grote terrein is een loswal met een 60 tons weegbrug.

Op de vloeistofdichte asfaltvloer kunnen vele soorten materialen worden op- en overgeslagen, indien gewenst kan dit ook in door wanden afgeschermde vakken.

Fuchs MHL360F
Om ook met de zeer wisselende waterstanden snel en efficiënt te kunnen werken is ervoor gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek die een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor. In de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd die gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broers de MHL380D en MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk. Grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks en regulier uit te voeren onderhoud aan de machine is net als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De machine van ROSoverslag is voorzien van een cabine die niet alleen omhoog te verstellen is tot wel 6,2 meter, hij kan ook 2,2 meter naar voren worden geplaatst om optimaal zicht te hebben op de uit te voeren werkzaamheden.

Om alle mogelijke materialen te kunnen overslaan is de cabine voorzien van een overdrukysysteem, zodat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Natuurlijk is standaard ook een camera geplaatst op het contragewicht, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter hem gebeurt.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines