Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai HX300L semi-longfront geleverd aan Van der Ven

doorVan der Spek

Hyundai HX300L semi-longfront geleverd aan Van der Ven

Datum: 19-jun-16

Velen hebben hem op de TKD in volle glorie zien staan: de nieuwe Hyundai HX300L semi-longfront in de complete huisstijl van Van der Ven. 

 
De nieuwe machine die is toegevoegd aan het zeer uitgebreide machinepark van Van der Ven waar vele Hyundai ’s al sinds jaar en dag naar volle tevredenheid draaien. De rupsgraafmachine is voorzien van een 14.000 mm lange giek/lepelconfiguratie waarmee de machine een groot bereik heeft en tot grote capaciteiten in staat is. Groot voordeel is dat ondanks dit grote bereik de machine toch eenvoudig op de eigen dieplader van Van der Ven kan worden getransporteerd, zodat hij snel en efficiënt kan worden ingezet. 
 
In Tilburg kan de HX300L gelijk zijn kracht en veelzijdigheid laten zien. De machine is afgeleverd bij de ‘Blauwe ader’, een groot werk dat Van der Ven uitvoert in Tilburg om wateroverlast na heftige regenval tot het verleden te laten behoren. 
 
De ‘Blauwe ader’ wordt een omvangrijk stelsel van ondergrondse leidingen dat bedoeld is om hemelwater te bergen en af te voeren. In Tilburg betreft het een tracé van maar liefst 3,2 km lengte. Door Van der Ven wordt een riool aangebracht door middel van een gesloten frontboring. Op diverse plaatsen wordt aangesloten op bestaande structuren. 
 
Aan het eind van het tracé, op de kruising van de Midden Brabantweg met de Burgemeester Bechtweg, wordt een nieuw eindgemaal gebouwd. Door Van der Ven ontworpen en gebouwd en afgestemd op de hedendaagse wensen en normen
 
Deze innovatieve werkwijze van Van der Ven zorgt ervoor dat er geen overbodige kuipen benodigd zijn. Omdat alle werkzaamheden plaatsvinden in en nabij het drukke centrum van Tilburg, is het van groot belang zo snel en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Het aantal kuipen binnen het project wordt door deze werkwijze zoveel als mogelijk beperkt. Hierdoor zorgen ze niet alleen voor een beperking van de overlast voor omwonenden en aanliggende bedrijven, maar dragen ze ook maximaal bij aan het beperken van CO2 uitstoot. De nieuwe Hyundai HX300L met zijn Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 245 pk, die uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen, draagt hier zeker extra aan bij. 
 
Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX300L voorzien van een DOC-Katalysator die in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is een compleet onderhoudsvrij systeem.
Het hydraulische systeem is bij de nieuwe HX-serie op diverse punten verbeterd. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. 
 
De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic” knop. Via deze draai- en drukknop zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. 
 
Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Van der Ven, voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf waardoor hij dus goed kan bekijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.
 
Van der Ven is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1968. De filosofieën van de oprichters, Gerrit en To van der Ven, klinken nog steeds door in het moderne bedrijf. Woorden als bescheidenheid, stabiliteit, service, kwaliteit en persoonlijke aandacht hebben een vaste plaats gekregen bij Van der Ven. 
 
Ze zijn in staat om invulling te geven aan vrijwel iedere wens van de opdrachtgevers. Op persoonlijke wijze, met goed opgeleid en gemotiveerd personeel voorzien van modern materiaal en materieel waar vele Hyundai’s geleverd door Van der Spek onderdeel van zijn.
 
Als middelgroot aannemingsbedrijf hebben ze verrassend veel disciplines onder één dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de wensen van de klanten. Zo is Van der Ven kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden behoren tot de werkzaamheden die ze uitvoeren. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines