Search
Close this search box.

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS voor Mourik

doorVan der Spek

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS voor Mourik

Datum: 3-okt-14

Op het grote project aan de Bredaseweg in Tilburg nam Mourik onlangs een nieuwe Dynapac SD2500CS in bedrijf. Jeroen Nieuwhoff (de machinist) en Kees van Dam (de balkman) zijn erg tevreden over de machine en zijn mogelijkheden. De machine kon direct aan de slag op een werkbreedte van 6,7 meter en kreeg de eerste dag gelijk 1600 ton asfalt voor zijn kiezen. Iets wat deze machine makkelijk aan kan.

Jeroen draait met de machine op de Eco-stand op 1500 t/min. Dat scheelt in brandstof en geluid. De SD2500CS geeft geen krimp en het asfalt wordt soepel verwerkt en achter de balk komt een mooi vlak en goed verdicht wegdek tevoorschijn. Kees controleert nog even snel de dikte en dat ziet er allemaal goed uit. Hij is uitermate tevreden over de lay-out van de hoekbediening. Op één scherm kan hij de hele balk overzien en ziet hij zowel de linker- als de rechterkant. Ook kan hij tegelijkertijd de dwarshellingshoek en het dakprofiel aflezen.

De Atlas Copco Dynapac werd geleverd door Van der Spek Vianen en in samenwerking met Mourik zijn er enkele opties extra opgebouwd naar de wensen van de gebruikers. Zo is de machine voorzien van extra nachtverlichting, opbergkisten en elektrisch verstelbare zijschotten. De SD 2500CS is uitgevoerd met een Stage 3B/Tier VI Cummins motor. Deze motor heeft een vermogen van 149 kw en voldoet aan de huidige emissie-eisen.

De machine is uitgevoerd met een V6000 TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 3 meter en kan een maximale werkbreedte van 9,6 meter realiseren. Verder zijn er opties op deze machine aanwezig om de kwaliteit van het asfaltwerk te verbeteren. De machine heeft een Safe Impact Systeem, waardoor het koppelen met de asfaltauto geen impact heeft op de afwerkbalk. 
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines