Nachtelijke demontage van Liebherr 245 EC-H12 Litronic door Van der Spek in Delft

doorVan der Spek

Nachtelijke demontage van Liebherr 245 EC-H12 Litronic door Van der Spek in Delft

Datum: 30-nov-12

In het centrum van Delft, aan de Poppesteeg, wordt door Aannemingsbedrijf Houtman B.V. uit Gouda gebouwd aan 18 studentenwoningen en kantoorruimte. Het straatje doet zijn naam eer aan en maakte, ook door de trambaan met bovenleidingen die ervoor langs lopen, de demontage voor Van der Spek tot een serieuze uitdaging. Vanwege de tramlijn mochten hijswerkzaamheden alleen uitgevoerd worden tussen 1:00 uur en 6:00 uur ‘s nachts.

Om al wel de mobiele kraan op te kunnen bouwen en de delen over de bovenleiding heen weg te halen, is ervoor gekozen de als 400-tonner ingezette 650-tons mobiele kraan van Nederhoff aan de overzijde van de Westvest op te stellen, op het bouwterrein Crommelijn van Dura Vermeer. Ondanks de beperkte ruimte is het de monteurs van Van der Spek gelukt de kraan binnen dit krappe tijdschema compleet te demonteren.

Aannemingsbedrijf Houtman beschikt niet alleen over specifieke ervaring op het gebied van enkelschalige en meerschalige woningbouw, ook in de utiliteitsbouw creëren zij duurzame projecten met een hoogwaardige gebruiksfunctie, waarin het voor gebruikers prettig is om te verblijven.

Foto’s: Jelco Stouthandel

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines