Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mooi samenstellen met de Euromix-serie van KVM

doorVan der Spek

Mooi samenstellen met de Euromix-serie van KVM

Datum: 8-feb-10

Een steeds vaker voorkomende vraag uit de markt is om mengsels van een bepaalde samenstelling te produceren en te leveren.

Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen, is sinds enige tijd al importeur voor de menginstallaties van het Deense KVM.
De andere specialiteit van KVM, de asfaltinstallaties, behoort tot het leveringsprogramma van Van der Spek Vianen.

KVM is een fabriek die al ruim 50 jaar ervaring heeft met het ontwerpen en bouwen van menginstallaties en asfaltcentrales. Sinds enkele jaren behoort de Euromix-serie tot een veel geziene menginstallatie voor het samenstellen van “eenvoudige” mengsels.

De KVM Euromix-serie bestaat uit twee basismodellen, de Euromix 400 en de Euromix 700.
Hierbij staat de typeaanduiding 400 en 700 voor de maximale meng-tonnages per uur.

Eenvoud en robuustheid zijn de basis voor deze menginstallaties. Op wens kunnen de Euromix installaties worden uitgevoerd met 2 tot 6 trechters, welke elk een standaard inhoud hebben van respectievelijk 11 m³ bij de Euromix 400 en 22 m³ bij de Euromix 700.

Onder elke trechter is een doseerband gemonteerd die afhankelijk van type en uitvoering tot wel 150 m³ per uur kan opvoeren naar de centrale verzamelband. Door het juist ingeven van de te mengen producten en hun samenstelling en vochtigheid kan het KVM Winkies besturingprogramma het juiste mengsel samenstellen door de verschillende doseerbanden aan te sturen.

Om vele verschillende mengsels te kunnen produceren behoort het bijvoegen van droge stoffen als kalk en cement via een silo en schroef of het bijvoegen van vloeistoffen via een pomp met nozzels tot de mogelijkheden.

Als een 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} homogeen mengsel is gewenst, kan er aan het einde van de opvoerband een dwang- of tafelmenger geplaatst worden.

De Euromix-serie is dé oplossing als er zand, grind, slakken, granulaten, cement, kalk etc. moet worden samengevoegd tot een juist geproduceerd mengsel.

Van der Spek, Bouwmachines