Zoek
Sluit dit zoekvak.

100ste nieuwe Powerscreen geleverd aan Daanen en Rodenburg sloopwerken

doorVan der Spek

100ste nieuwe Powerscreen geleverd aan Daanen en Rodenburg sloopwerken

Datum: 13-feb-10

Afgelopen week is via dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg een zeer speciale Powerscreen afgeleverd bij Daanen en Rodenburg sloopwerken B.V. uit Beneden Leeuwen.

Het ging namelijk om de 100ste nieuwe Powerscreen zeefmachine die Marijs Recyclingtechniek heeft afgeleverd in haar bestaan. Deze 100ste machine is van het type Powerscreen Warrior 1800.

Daanen en Rodenburg sloopwerken B.V. is een combinatie van Daanen Altforst B.V. en Joop Rodenburg Grond & Sloopwerken B.V. Door het bij elkaar voegen van beide specialismen, transport en sloopwerk, kunnen de aangenomen sloopwerken snel en adequaat worden uitgevoerd. Men beschikt namelijk over eigen kranen, laadschoppen, vrachtwagentransport en een rupsmobiele combi-puinbreker welke in 2008 ook al door Van der Spek Vianen is geleverd.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4800 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior 1800 is tevens voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.

Op zeer korte termijn zal er een compleet artikel volgen over de geschiedenis van Marijs en de levering van deze 100ste Powerscreen aan Daanen en Rodenburg.

Van der Spek, Bouwmachines