Zoek
Sluit dit zoekvak.

Markthal in Rotterdam nadert voltooiing

doorVan der Spek

Markthal in Rotterdam nadert voltooiing

Datum: 26-sep-13

In Rotterdam wordt in opdracht van Provast gebouwd aan een uniek project: De Markthal in Rotterdam. In vrijwel alle landen om ons heen bestaan sinds jaar en dag overdekte food markten, vaak hele mooie. Rotterdam krijgt nu de eerste echte markthal van Nederland. Rotterdam volgt daarmee het voorbeeld van Barcelona, Stockholm en Birmingham waar overdekte markthallen al jaren een begrip zijn.

De Markthal wordt gebouwd aan de Binnenrotte, grenzend aan de grootste buitenmarkt van Nederland. De bouw is reeds eind 2009 begonnen. De Markthal komt centraal in het Laurenskwartier, aan de Binnenrotte en het te herstellen Grotemarkt-plein, vlak achter de Hoogstraat, op nog geen 300 meter van de Koopgoot.
Het complex krijgt een vloeroppervlak ter grootte van een voetbalveld. Op de marktvloer zullen honderd ondernemers hun producten aanbieden. Verder komen er 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen in het gebouw. Aan de top van het gebouw komen penthouses van 300 vierkante meter die per stuk 1,75 miljoen euro kosten.

Nadat aannemer Mobilis voor de eerste fase reeds 4 Liebherr torenkranen gehuurd had bij Van der Spek, zijn deze begin dit jaar vervangen door een Liebherr 420 EC-H16 Litronic en een 550 EC-H20 Litronic. Beide eveneens uit de huurvloot van Van der Spek. Deze twee torenkranen zijn gemonteerd op speciaal door BKRS geconstrueerde rijdende portalen met een spoorbreedte van zo’n 15 meter. Wanneer het dak van de Markthal zijn voltooiing nadert, zullen de kranen buiten het gebouw gereden worden om de laatste werkzaamheden uit te voeren.

De kranen blijven tot circa begin 2014 staan. In september 2014 moet het complex opgeleverd worden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines