Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liebherr torenkranen bij Pontsteiger in Amsterdam

doorVan der Spek

Liebherr torenkranen bij Pontsteiger in Amsterdam

Datum: 14-apr-17

In Amsterdam wordt in de Houthavens gebouwd aan het project "Pontsteiger". Pontsteiger ligt prominent aan het IJ, op de kop van een lange pier. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten. Het is een in het oog springend ontwerp met een open structuur. Om de bijzondere positie in de waterstad te verbeelden heeft het gebouw van een afstand gezien de vorm van een poort.

Het project wordt gerealiseerd op de pontsteiger, waar de pont naar Amsterdam-Noord aanmeert. Het project wordt een eyecatcher aan het water, dichtbij het Centraal Station, de Ringweg, de Jordaan en het Westerpark. Het totale programma omvat 252 huurappartementen, ca. 66 koopwoningen, ca. 2.000 m² commerciële ruimte / voorzieningen, 263 parkeerplaatsen en 45 ligplaatsen voor boten. Het project wordt gebouwd door de bouwcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs & Zn.

Voor dit project worden in totaal 4 stuks Liebherr torenkranen gebruikt; tweemaal een type 550 EC-H20 Litronic en 2 stuks 280 EC-H12 Litronic. De kranen zijn deels eigendom van de beide bouwbedrijven en deels ingehuurd bij Van der Spek. Op bijgaand filmpje is te zien hoe de vorderingen verlopen.

foto’s: AMSguy (skyscrapercity.com)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachineshttps://youtu.be/KOPkgDSiyqs