Fuchs primeur voor H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

doorVan der Spek

Fuchs primeur voor H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

Datum: 23-apr-17

Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel. Van Nispen heeft de primeur voor Nederland om de eerste Fuchs met de geheel nieuw ontwikkelde cabine geleverd te krijgen. 
 
De nieuwe met iF DESIGN AWARD bekroonde Fuchs cabine die de komende tijd op alle modellen zal worden geïntroduceerd is door vele gezien op de Bauma, ISRI en IFAT. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt 
 
H. Van Nispen Metaalhandel B.V. 
Hein van Nispen is in 1954 begonnen met een bakfiets voor het ophalen van oud ijzer, metalen en kleding. Hij had al snel in de gaten dat daar zijn roeping lag en is daarom in 1955 voor zichzelf begonnen. Zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor deze branche heeft hij overgebracht op zijn kinderen, die tot op de dag van vandaag zijn passie en visie laten voortbestaan binnen het bedrijf.
 
H. van Nispen Metaalhandel B.V. koopt en verkoopt metalen en non-ferro’s. Voor het verwerken van deze stromen heeft Van Nispen een eigen schaar op de locatie in Sprundel. Voor o.a. het be- en ontladen van deze schaar, het op- en overslaan van de materiaalstromen heeft van Nipsen al vele jaren Fuchs overslagmachines. De nieuwe Fuchs MHL360F vervangt een Fuchs MHL360D welke na vele tevreden draaiuren aan vervanging toe was. 
 
Fuchs MHL360F 
Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. 
 
Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 
 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 
 
De Fuchs MHL360F van van Nispen is optioneel voorzien van een cabine die niet alleen omhoog te verstellen is tot wel 6,2 meter, hij kan ook 2,2 meter naar voren worden geplaatst om optimaal zicht te hebben op de uit te voeren werkzaamheden. 
 
Natuurlijk is de Fuchs standaard ook voorzien van een camera op het contragewicht zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter hem gebeurd. 
 


Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines