Liebherr introduceert nieuwe lijn snelmontagekranen

doorVan der Spek

Liebherr introduceert nieuwe lijn snelmontagekranen

Datum: 11-mrt-16

Liebherr heeft onlangs, tijdens een gelijktijdige introductie bij haar dealers in een aantal West-Europese landen, een nieuwe lijn snelmontagekranen geïntroduceerd.

Het eerste model uit deze lijn is de L1-24. De kraan kenmerkt zich door een grote hijscapaciteit en heeft daarvoor weinig ruimte nodig op de bouwplaats. De radius van de kraan met volledige ballast bedraagt slechts 1,95 m. De L1-24 is leverbaar met twee gieklengtes, te weten 25 m en 27 m. De maximale capaciteit is 2.500 kg en de maximale last op de punt 950 kg, resp. 800 kg. Alle aandrijvingen zijn frequentie gestuurd en werken traploos.

De kraan is uit te rusten met diverse opties, zoals ABB (Arbeits Bereichs Begrenzung), het uit de grotere snelmontagekranen bekende “MicroMove” voor precieze positionering van de last, 2 x 1000 watt bouwplaatsverlichting in de giek, vliegtuigsignalering en centrale vetsmering. Tevens is er een keuze tussen conventionele betonnen ballast en stalen ballast die met de kraan mee vervoerd kan worden, waardoor geen extra transport noodzakelijk is.

Van der Spek heeft dit nieuwe kraantype ook opgenomen in haar omvangrijke huurvloot. Vanzelfsprekend zal deze snelmontagekraan eveneens te zien zijn tijdens de BAUMA in München van 11 tot en met 17 april a.s. Bezoek daarvoor de stands 809 t/m 813 van Liebherr op het buitenterrein.

Voor meer informatie kijk op:
www.vanderspek.nl
www.vanderspek.be
www.liebherr.com

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines