Levering twee nieuwe Terex-Fuchs MHL320D

doorVan der Spek

Levering twee nieuwe Terex-Fuchs MHL320D

Datum: 19-feb-12

Benelux importeur Van der Spek Vianen heeft met de levering van twee nieuwe Terex-Fuchs MHL320D overslagmachines bij Van Dijk Containers B.V. in Genemuiden een trio MHL320D’s compleet gemaakt.

In 2009 werd de eerste MHL320D geleverd bij Van Dijk in Genemuiden. De zeer goede ervaringen met deze machine in de zware werkomstandigheden bij Van Dijk en de goede service van Van der Spek hebben de keuze om wederom te investeren in Terex-Fuchs machines makkelijk gemaakt.

Van Dijk Containers is een afvalverwerkingbedrijf dat op verschillende plaatsen containers heeft uitstaan in de regio Oost-Nederland. Het ingezamelde afval wordt door middel van eigen vrachtauto’s vervoerd naar Genemuiden, waarna de inhoud gesorteerd wordt. De verschillende afvalstromen die hieruit ontstaan worden daarna weer afgezet naar de verschillende afzetkanalen. Daarnaast heeft Van Dijk een complete verwerkingsinstallatie voor het verwerken van tapijtafvalstromen. Deze stromen worden verwerkt tot grondstoffen voor o.a. de cementindustrie.

Voor het verwerken en overslaan van deze producten zijn de Terex-Fuchs 320D’s speciaal aangepast. Zo zijn ze voorzien van een overdrukunit die is uitgevoerd met een cycloonfilter op de aanzuiging, de motor is voorzien van een keerfan op de standaard gescheiden radiateurs van water, motorolie en hydrauliek en is aan de aanzuigzijde van het motorcompartiment voorzien van verwisselbare filtermatten.

De nieuwe Terex-Fuchs machines zijn uitgerust met 4 stempelpoten en zijn voorzien van een 5,2 meter lange giek en 3,7 meter lepelsteel, waardoor een werkbereik ontstaat van 9,2 meter.

Zoals standaard op alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL320D voorzien van een hydraulisch in hoogte verstelbare cabine, waardoor de machinist altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van de shredder, containers en vrachtwagens.

Uiteraard is de Fuchs voorzien van een Tier III dieselmotor. De Deutz TCD2012 4-cilinder turbodiesel met 85 kW zorgt voor de aandrijving van de machine. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines