Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R55W-9, de allround machine voor de wegenbouw!

doorVan der Spek

Hyundai R55W-9, de allround machine voor de wegenbouw!

Datum: 26-jun-13

De Hyundai R55W-9 is DÉ machine voor bestratingswerkzaamheden. Door de compacte bouw en de stabiele bandenonderwagen is er snel en veilig te manoeuvreren over het werkterrein.

De machine is echt een allrounder! Elke klus kan met één machine geklaard worden; dat begint bij het uitgraven van het terrein, het aanbrengen van de zandbedding, het bijrijden van de stenen en uiteindelijk het leggen van stenen met een speciale klem of vacuümsysteem.

In samenwerking met de bestratingsspecialist Nimatech heeft Van der Spek Vianen dit concept uitgedacht. De machines worden door Nimatech voorzien van een hydraulisch aangedreven 100 m³ vacuümsysteem en een Hunklinger stenenklem.
Van der Spek voorziet de standaard al zeer complete machine van de overige opties. Naast de nodige aanpassingen aan het hydraulisch systeem wordt de machine ook voorzien van speciale enkellucht banden met een lage gronddruk voor het rijden in de zandbaan of over het verse straatwerk.

De machine weegt 5,5 ton en beschikt over een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer krappe locaties alsnog goed de werkzaamheden uitvoeren.
Voor de aandrijving is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze 4-cilinder dieselmotor heeft een vermogen van 57 pk en daarmee beschikt de R55W-9 over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, hetgeen zich vertaald in extra kracht en een zeer gunstig brandstofverbruik!
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines