Beelen groep stijgt verder de duurzame hoogte in met Telestack TS-842

doorVan der Spek

Beelen groep stijgt verder de duurzame hoogte in met Telestack TS-842

Datum: 30-jun-13

Met de ingebruikname van de eerste Telestack TS-842 telescoperende transportband op Nederlandse bodem toont Waste innovator Beelen wederom zijn toonaangevende positie aan als het gaat om duurzame, innovatieve investeringen.

De door Telestack Benelux-importeur Van der Spek geleverde transportband is uniek voor Nederland en Beelen is het eerste recyclingbedrijf dat een zo’n grote mobiele, telescoperende transportband inzet in Nederland voor het in voorraad draaien van gebroken en gezeefde producten en het op- en overslaan van grondstoffen voor de bouw en industrie.

De Telestack TS-842 kan met een maximale capaciteit van 800 ton/uur producten van 0-100 mm in voorraad draaien, waarbij een voorraad van 91.000 ton mogelijk is zonder de machine te hoeven verzetten. De transportband is uitgeschoven 42.000 mm lang en heeft bij een hellingshoek van 18º een afwerphoogte van 13.600 mm. Uiteraard kan hij ook gelijk 42.000 mm overbruggen om direct gereed product in een schip te laden.

Door de investering in de nieuwe Telestack TS-842 voor de locatie in Rotterdam behoort de inzet van een laadschop voor het in voorraad draaien van de gebroken producten uit de breek-, zeef- en windshiftinstallatie van Beelen bijna tot het verleden. Hiermee wordt een enorme besparingen behaald op zowel de kosten als de uitstoot van CO2’s.

Uiteraard is de nieuwe Telestack TS-842 elektrisch aangedreven, zodat deze indien mogelijk op het stroomnet kan worden aangesloten en rechtstreeks op het net draait. Als dit door omstandigheden of gewenste opstelling niet mogelijk is kan de machine geheel selfsupporting draaien op de generator die in de machine is gebouwd. Deze generator drijft ook het powerpack aan die het rupsonderstel van de machine aandrijft om hem eenvoudig te kunnen verzetten op de locatie in Rotterdam.

Door deze eenvoudige verplaatsing kan hij zeer snel en eenvoudig met de breek-, zeef- en windshiftinstallatie naar het te breken materiaal worden verzet, zodat hier geen onnodig overslagwerk gedaan hoeft te worden om het materiaal in de breker te kunnen laden.

Om geen ontmenging van het in voorraad te draaien materiaal te krijgen kan de Telestack TS-842 in de laagste stand beginnen met het opzetten van de voorraad. Een sensor op de kop van de band zorgt ervoor dat de transportband automatisch met het opbouwen van de voorraad mee omhoog gaat. Door het telescoperen van de Telestack TS-serie kan er een maximale voorraad worden opgebouwd.

Telestack is wereldmarktleider als het gaat om mobiele transportbanden, overslagbunkers, scheepbeladers en complete mobiele op- en overslagsystemen. Het in Omagh (Noord-Ierland) gevestigde bedrijf is in 1985 opgericht en heeft zich sinds die tijd alsmaar verder ontwikkeld, gespecialiseerd en bewezen in de complete engineering en productie van deze machines en systemen.

Naast de productie van standaard machines is Telestack, doordat de complete engineering in eigen huis wordt uitgevoerd, in staat om samen met de klant en dealer klantspecifieke machines te ontwikkelen en te bouwen, waarbij de jarenlange ervaring van Telestack garant staat voor juist gebouwde en productie makende machines die voldoen aan de gestelde eisen. Op www.telestack.com vind u een complete impressie.

De opbouw van de Telestack TS-842 is geheel uitgevoerd door de technische dienst van Van der Spek Vianen, die voor de complete opbouw, van aankomst in Rotterdam op 5 trailers tot aan de uiteindelijke ingebruikname, vier dagen nodig had. Hierbij is de normale productie bij Beelen ongestoord gebleven, zodat deze de gewenst productie van gebroken materialen kon maken.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines