Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R250-7A rupsmobiele graafmachine afgeleverd bij Hegro Swifterbant

doorVan der Spek

Hyundai R250-7A rupsmobiele graafmachine afgeleverd bij Hegro Swifterbant

Datum: 31-mei-10

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Hyundai afgeleverd bij Hegro in Swifterbant. Ditmaal een Hyundai R250-7A rupsmobiele graafmachine. Op zeer korte termijn zal er ook nog een nieuwe Hyundai R210-9 worden geleverd, deze zal eerst op de TKD in Barneveld getoond worden.

De nieuwe Hyundai is gelijk aan het werk gegaan bij een project in Almere waar hij wordt ingezet bij het bouwrijp maken van een nieuwe woonwijk. Machinist Gerard Berghuis kon bij het graven en afwerken van een sloot gelijk de soepelheid van zijn nieuwe Hyundai goed gebruiken.

Voor aan de machine is een Powertilt snelwissel combinatie gemonteerd wat bij het leggen van rioleringsbuizen en putten een makkelijk hulpstuk is.
 
De Hyundai R250-7A is een aanvulling op de machinevloot bij Hegro en past mooi tussen de 22 tonner en 30 tonner die al werkzaam zijn in het machinepark bij Hegro. Hegro heeft nu een antwoord op alle vraagstukken voor rupsgraafmachines tussen de 14 en 35 ton.

Voor de aandrijving van de Hyundai R250LC-7A staat een Cummins QSB6.7 turbo-diesel met een inhoud van 6.7 liter paraat. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste Tier III emissie-eisen en levert hij op vollast 178 pk.

Van der Spek Vianen en Hegro zijn geen onbekenden van elkaar. De afgelopen jaren zijn er al diverse machines van Vianen naar Swifterbant geleverd, waaronder verschillende Hyundai machines en Bell dumpers.

 

 

Van der Spek, Bouwmachines