Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R210LC-9 toegevoegd aan machinepark van Huub Verlouw B.V.

doorVan der Spek

Hyundai R210LC-9 toegevoegd aan machinepark van Huub Verlouw B.V.

Datum: 27-jun-12

Van der Spek Vianen B.V. heeft via haar werkplaats in Vianen een nieuwe Hyundai R210LC-9 rupsmobiele afgeleverd bij Huub Verlouw B.V. Dit is de derde nieuwe Hyundai in korte tijd voor het bedrijf uit Ammerzoden. Al eerder werden een 15-tons wielmobiele Hyundai 140W-7A en een 30-tons Hyundai R290-7A in gebruik genomen via Van der Spek.

De activiteiten waarin Huub Verlouw B.V. de Hyundai’s aan het werk heeft zijn het aannemen en uitvoeren van cultuurtechnische werken en grond-, weg-, en waterbouwkundige werken. Het bedrijf is gespecialiseerd in milieuvriendelijke oeverbescherming, aanleggen van vlonders en steigers en het maken van vistrappen en het plaatsen van damwanden, stuwen en andere waterbouwkundige werken.

Voor al deze werkzaamheden is de nieuwe Hyundia R210LC-9 voorzien van vele hydraulische functies, zodat trilblokken, grijpers en klemmen zonder problemen kunnen worden aangesloten. Op wens van Verlouw is de machine verder voorzien van treeplanken over de gehele zijde, waardoor de machine goed toegankelijk is voor de machinist.

Voor de aandrijving van de nieuwe Hyundai is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6,7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken. Hierdoor wordt een zeer gunstig brandstofverbruik met lage uitstoot gerealiseerd.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R210-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door de klant zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter de machine gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines