Hyundai R160W-9A alleskunner geleverd aan Van Ossenbruggen B.V.

doorVan der Spek

Hyundai R160W-9A alleskunner geleverd aan Van Ossenbruggen B.V.

Datum: 31-mei-16

Met de ingebruikname van de nieuwe Hyundai R160W-9A rupsmobiele graafmachine heeft Loon- en Grondverzetbedrijf Van Ossenbruggen B.V. uit Ingen een alleskunner toegevoegd aan het machinepark. 

 
De nieuwe, door Van der Spek Vianen geleverde machine is in zeer goed overleg en in samenwerking met de gebruikers opgebouwd, zodat hij zeer breed inzetbaar is. 
 
De onderwagen van de ruim 17 ton wegende Hyundai R160W-9A is uitgevoerd met een schuifblad. De gemonteerde Nokian 700/45/22,5 TRS LS2 brede banden zorgen ervoor dat insporing op slechtere ondergronden wordt voorkomen. De spatborden van de Hyundai zijn door de werkplaats van Van der Spek aangepast, zodat deze zonder problemen kunnen worden gemonteerd en hun werking nog optimaal is. 
 
Dankzij de tweedelige giek heeft de machine een zeer groot bereik. Door deze giek kan de machinist zeer dichtbij èn ver van de kraan werken. Dankzij het gemonteerde draai- en kantelstuk kan de bak of een werktuig in iedere gewenste positie gebracht worden. 
 
Om alle werktuigen zoals een sorteergrijper, trilblok, maaikorf of klem aan de machine te kunnen monteren, is hij uitgevoerd met een zeer uitgebreide hydraulische inrichting die door de machinist vanuit de cabine kan worden aangestuurd en ingesteld. 
 
Doordat de machine compleet is voorbereid voor Trimble 3D GPS kan hij snel worden ingezet om ook met deze moderne technieken te kunnen werken wanneer dat gewenst is door de opdrachtgever. 
 
Voor de aandrijving van de machine is een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 verantwoordelijk. Deze heeft een vermogen van 123 kW bij 2.200 toeren. De motor is voorzien van een DOC-katalysator die zorgt voor de reiniging van de uitlaatgassen zonder de nadelige effecten welke een roetfilter geven. De motor heeft dus geen roetfilter. De machine voldoet uiteraard aan de Stage3B / TIER IV interim emissie-eisen.
 
Door de vele instelmogelijkheden die eenvoudig zijn in te stellen op de display in de cabine, kan de machine optimaal werken en is daardoor dus zeer zuinig en rendabel. De machinist kan afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden kiezen uit verschillende werkstanden; Power, Standaard en Ecomodus. Deze instellingen zorgen er automatisch voor dat de machine zo efficiënt mogelijk draait in de gekozen modus met een laag brandstofverbruik als resultaat. 
 
De nieuwe Hyundai is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

Naast deze nieuwe Hyundai R160W-9A zijn bij Van Ossenbruggen ook nog drie andere Hyundai’s in het machinepark werkzaam; een Hyundai 740-7 laadschop, een R80-9 rupsgraafmachine en een R145-9 rupsgraafmachine.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines