Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai in sloopuitvoering geleverd aan Hoffland.nl

doorVan der Spek

Hyundai in sloopuitvoering geleverd aan Hoffland.nl

Datum: 12-mei-15

Van der Spek Vianen heeft aan Hoffland Sloopwerken en Metaalrecycling een nieuwe Hyundai R330-9A rupsgraafmachine afgeleverd die na vele tevreden draaiuren een Hyundai R320-7 vervangt, die in 2005 eveneens door Van der Spek werd geleverd.

Hoffland is een vooruitstrevend en gerenommeerd bedrijf dat zich middels een aantal werkmaatschappijen bezig houdt met zowel het uitvoeren van industriële sloopwerken als de handel in en het verwerken van schroot (metaalrecycling). Deze activiteiten worden met name uitgevoerd in de Benelux, Duitsland en met enige regelmaat ook in de overige Europese landen. In 1963 richtte Leendert Hoffland (grootvader van één van de huidige directeuren) samen met zijn zoon Jan Hoffland op. Een familiebedrijf pur sang.

Hoffland huurde een oude kolenoverslaglocatie van de Nederlandse Spoorwegen midden in het centrum van Zeist. In die tijd werd er met name handel gedreven in oude metalen en werden er in de regio diverse containers weggezet met eigen containerauto’s. In 1972 werd Hoffland overgenomen door Leendert Marinus (Leo) Hoffland. Onder leiding van Leo Hoffland werd het bedrijf verder uitgebouwd wat de metaalrecycling betreft. Hoffland groeide vervolgens zeer snel, met als gevolg een verhuizing naar de huidige locatie in Den Dolder. Vanaf die tijd is Hoffland zich ook gaan richten op het uitvoeren van industriële sloopwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai R330-9A is door de werkplaats van Van der Spek in Mariënberg geheel uitgevoerd in de “Hoffland” uitvoering. Deze uitvoering houdt in dat de machine o.a. is uitgevoerd met een cabinebescherming voor zowel aan de voor- als bovenzijde. Om op grotere hoogtes te kunnen werken met de sloopwerktuigen is de giek voorzien van een dom. Voor het kunnen werken met de vele verschillende werktuigen is de R330-9A voorzien van vele verschillende hydraulische functies. Tevens is er een magneetinstallatie op de machine geïnstalleerd voor het werken met een magneet.
Voor het werken in alle omstandigheden is hij uiteraard voorzien van een overdrukinstallatie op de cabine, zodat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren.
Nadat de werkzaamheden waren uitgevoerd is de machine gespoten in de welbekende geel met blauwe bedrijfskleuren van Hoffland.

Voor de aandrijving van de Hyundai is een Cummins QSB9 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 8.9 liter en is voorzien van de nieuwste Tier IV interim technieken waardoor een zeer laag aangetoond brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor produceert 282 pk.

Net als alle nieuwe serie-9A machines is ook deze R330-9A voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem wat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door Hoffland zelf worden uitgelezen om hun processen zo optimaal mogelijk te kunnen sturen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines