Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R210-9 longfront afgeleverd bij Waterwerken

doorVan der Spek

Hyundai R210-9 longfront afgeleverd bij Waterwerken

Datum: 4-dec-13

Onlangs is er via de werkplaats van Van der Spek in Mariënberg een nieuwe Hyundai R210-9 longfront afgeleverd bij Waterwerken.nl in Borger. Uiteraard herkenbaar aan het voor Waterwerken.nl karakteristieke blauw gespoten contragewicht met bedrijfsnaam.

Het is niet de eerste machine met een lange uitrusting. Enkele maanden geleden is er ook nog een speciaal op klantwens aangepaste Hyundai R290-9 in gebruik gesteld bij Waterwerken.nl.

Waterwerken.nl is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in water-gerelateerde bouwprojecten. Hierbij is te denken aan het uitvoeren van baggerwerken, plaatsen van kademuren, dijkverzwaringen en reparaties. Ook kan Waterwerken.nl voor ieder project op maat gemaakte betonproducten produceren, zoals keerwanden, oeverblokken, etc.

De Hyundai R210-9 is voorzien van een 15 meter lange uitrusting die is opgebouwd uit een 8.200 mm giek en een 6.300 mm lepelsteel. Uiteraard is de machine uitgerust met een snelwissel, waardoor er snel van uitrustingstukken gewisseld kan worden.

Voor de aandrijving van de nieuwe Hyundai is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6.7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik met lage uitstoot wordt gerealiseerd.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R210-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem, dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties kunnen worden voorkomen.

Robert Krans van Waterwerken.nl, Hyundai en Van der Spek Vianen zijn geen onbekenden van elkaar. Robert werk al vele jaren met Hyundai machines.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines