Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eindelijk eerste nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd bij Gebr. Gerrits

doorVan der Spek

Eindelijk eerste nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd bij Gebr. Gerrits

Datum: 1-dec-13

Het heeft even geduurd, echter nu is het realiteit: de eerste nieuwe Terex-Fuchs is door van der Spek Vianen geleverd aan Gebr. Gerrits in Helmond. De nieuwe Terex-Fuchs MHL340E overslagmachine is afgelopen week in gebruik gesteld op de recyclinglocatie van Gebr. Gerrits in Helmond.

De afgelopen jaren is er diverse malen gedemonstreerd met Terex-Fuchs overslagmachines, waarbij de interesse van Gebr. Gerrits zeker is gewekt. Van der Spek Vianen en Gebr. Gerrits doen al vele jaren zaken met elkaar. Naast de vele Steinert scheidingsmachines die de weg vonden naar verschillende vestigingen is er ook een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd.

Al deze ervaringen van enerzijds de Terex-Fuchs machines en anderzijds service en support die bekend zijn van Van der Spek hebben Gebr. Gerrits doen besluiten te investeren in de nieuwe Terex-Fuchs MHL340E overslagmachine.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL340E is voorzien van de geheel nieuwe 6 cilinder Deutz 6.1 L6 welke met zijn 129 kW voldoet aan de nieuwste Tier IV-interim emissie-eisen. Hiermee toont Gebr. Gerrits wederom aan dat men voorop loopt als het gaat om duurzame investeringen.

Om naast het laden van de diverse scheidingsinstallaties ook goed en nauwkeurig te kunnen sorteren met een sorteergrijper is de machine uitgevoerd met een bak-kinematiek. Met de giek van 7,2 meter en de lepelsteel van 4,5 meter heeft de machine een groot bereik van ruim 12 meter.

Gebr. Gerrits is naast de hoofdvestiging in Helmond gevestigd in ’s-Hertogenbosch waar men bij de Auto Verschrotings Industrie “A.V.I.” vele materiaalstromen verwerkt met de shredderinstallatie op deze locatie. Tevens heeft men in Born bij Euregio Recycling een complete shredderinstallatie in gebruik. Daarnaast is op deze locatie ook een zware schaar werkzaam. Naast ’s-Hertogenbosch en Born hebben de Gebr. Gerrits ook nog locaties in Oss en Rotterdam waar op beide locaties scharen werkzaam zijn voor het knippen van verschillende materiaalstromen.

Op de hoofdvestiging in Helmond zijn door Gebr. Gerrits zelf ontwikkelde verwerkingslijnen in gebruik waarmee bijna alle materiaalstromen die worden geproduceerd in het metaalbereik van zowel ferro als non-ferro kunnen worden verwerkt tot wederom inzetbare grondstoffen.

De nieuwe Terex-Fuchs is naast de bak-kinematiek uitgevoerd met diverse opties die op wens van Gebr. Gerrits zijn gemonteerd. Om zonder problemen te kunnen werken in stoffige omgevingen is de machine uitgerust met automatische omkeerbare koelvinnen op de koeler. Om ook met een magneetplaat snel en eenvoudig te kunnen werken is hij voorzien van een generator. Om geen vervuiling in het hydraulisch systeem van de Terex-Fuchs te krijgen, zijn de leidingen van werktuigfuncties uitgevoerd met extra retourfilters, zodat eventuele vervuilingen uit de te wisselen werktuigen (sorteergrijper, poliepgrijper) worden tegengehouden.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines