Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai 140W-9 “special” voor A&M recycling

doorVan der Spek

Hyundai 140W-9 “special” voor A&M recycling

Datum: 27-feb-11

Van der Spek Vianen heeft weer een Hyundai mobiele graafmachine geleverd aan A&M Recycling op de Botlek (Rotterdam). Ditmaal is het een nieuwe aangepaste Hyundai 140W-9. Al eerder werd een gebruikte Hyundai 130W-3 geleverd. Door de zeer goede ervaringen met deze machine en fijne samenwerking tussen A&M recycling en Van der Spek was de keuze voor wederom een Hyundai via Van der Spek snel gemaakt door A&M recycling.

A&M Recycling is opgericht in 2003 door ervaren recyclespecialisten en heeft als credo: “Afval heeft toekomst". Op- en overslag van de te recyclen producten vindt plaats in nieuw gebouwde, grotendeels overdekte hallen met een oppervlakte van wel 3000 m².

Men ziet afval niet als lastig restproduct maar als nuttige grondstof voor nieuwe producten of processen. Er wordt structureel geïnvesteerd in innovatieve recyclingsprojecten en –technieken. Dankzij een inventieve marktaanpak is A&M in korte tijd één van de marktleiders in accurecycling geworden.

De nieuwe Hyundai 140W-9 is door Van der Spek aangepast op de werkzaamheden die de machine bij A&M moet gaan uitvoeren. De machine is voorzien van een 400 mm vaste cabineverhoging waardoor de machinist beter zicht heeft in de te laden containers. Voor een goede stabiele opstelling is de machine af fabriek geleverd met een dozerblad en stempels. Aan de machine is een sorteergrijper gemonteerd met een vaste ophanging. Hierdoor is het extra gewicht van een snelwissel uitgespaard en kan er gemakkelijker met een zwaardere lading in de grijper worden gedraaid.

Een zuinige 6-cilinder Cummins diesel is de standaard krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine.

De machine heeft als alle nieuwe Dash-9 serie 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. elektrische koelbox, achteruitkijk camera, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 

Van der Spek, Bouwmachines