Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Terex-Fuchsen afgeleverd bij Van Dalen Metaalrecycling

doorVan der Spek

Duo Terex-Fuchsen afgeleverd bij Van Dalen Metaalrecycling

Datum: 25-feb-11

Afgelopen week zijn weer twee Terex-Fuchsen afgeleverd bij Van Dalen door Van der Spek Vianen. Ditmaal waren de nieuwe machines bestemd voor de vestigingen in Doetinchem en Middelburg.

Doetinchem

Voor de vestiging in Doetinchem is een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D geleverd. De machine is uitgerust met een hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 600 liter. Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar, containers en vrachtwagens.

De Terex-Fuchs MHL340D overslagkraan is uitgerust met een generator van 17 kW, waardoor ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.

Middelburg

Op de vestiging in Middelburg is een nieuwe Terex-Fuchs MHL350D afgeleverd. De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D is geleverd als de vervanger van een andere overslagmachine die na vele jaren trouwe dienst is ingeruild door Van der Spek Vianen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350D weegt ruim 35 ton. De machine heeft een overslagbereik van 16 meter. Dit overslagbereik is van hart machine tot aan de pen in de lepelsteel. Aan de buitenzijde van de poliepgrijper gaat het bereik dus ruim over de 17 meter heen.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148 kW verantwoordelijk. Zoals alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL350D voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine, waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor goed zicht. De machinist heeft een maximale kijkhoogte van 5,60 meter. De MHL350D is ook voorzien van een originele Terex-Fuchs poliepgrijper.

Van Dalen Metals Recycling and Trading houdt zich voornamelijk bezig met het inzamelen en verwerken van oud ijzer en metalen. Het bedrijf is in 1947 gestart op een locatie in Hendrik Ido Ambacht waar de eerste schrootwerf van Van Dalen met zijn activiteiten begon. Al snel verwierf het bedrijf in de staalindustrie bekendheid als een betrouwbare leverancier van oud ijzer en enkele investeringen in nieuwe productieapparatuur, zoals een hydraulische schaar en een hydraulische schrootpersinstallatie bleken een goede methode om het volume en verschillende kwaliteitsspecificaties uit te breiden. In 1982 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar, de heer Rudolph van Dalen jr., en vanaf 1990 vonden verschillende strategische aankopen plaats in Nederland en België. Behalve in een groter volume resulteerde dit in een grote verscheidenheid aan verschillende kwaliteiten oud ijzer waarnaar vanuit de staalindustrie vraag was. In 2000 vestigde het bedrijf zijn eerste schrootwerf in Immingham, Engeland en sinds die tijd zijn er in Engeland nog zeven schrootwerven van Van Dalen gevestigd, allemaal op strategische locaties.

Op dit moment beschikt het bedrijf over 17 schroot-productie werven verdeeld over Nederland, België en Engeland met 5 shredder installaties, 7 hydraulische schaarinstallaties, 3 mobiele hydraulische schaarinstallaties, 2 hydraulische schroot pers installaties en een non-ferros flotatie-installatie. Alle schrootwerven liggen in de nabijheid van belangrijke autosnelwegen, waterwegen of zeehavens, zodat de bedrijven in staat zijn zo economisch mogelijk de materialen die gekocht worden in ontvangst te nemen en de materialen die verkocht worden, te verschepen. Tot 1988 leverde het bedrijf zijn producten hoofdzakelijk aan de Europese staalindustrie en aan verschillende diepzee-exporthandelaren. In 1998 is het bedrijf zijn eigen activiteiten gestart in de diepzee-export, in die tijd hoofdzakelijk naar Turkije. Vanaf 2000 is het bedrijf ook gestart met exportactiviteiten naar Zuidoost-Azië en het Verre Oosten.

Van der Spek Vianen en Van Dalen zijn zeer zeker geen onbekenden voor elkaar. Al vele tientallen jaren zijn er vele Terex-Fuchsen op de verschillende vestigingen van Van Dalen werkzaam welke door Van der Spek Vianen geleverd zijn en onderhouden worden.

 

Van der Spek, Bouwmachines