Search
Close this search box.

Het duo Fuchs-en is compleet bij Van Dalen Metals Recycling & Trading in Moerdijk

doorVan der Spek

Het duo Fuchs-en is compleet bij Van Dalen Metals Recycling & Trading in Moerdijk

Datum: 8-dec-17

Met de levering van de nieuwe Fuchs MHL360F bij van Dalen Metals Recycling & Trading door Van der Spek Vianen is het duo nieuwe Fuchs machines compleet. Van Dalen bestelde in één order twee nieuwe machines, een 35 tons Fuchs MHL350F en een 50 tons Fuchs MHL360F.

 
De nieuwe Fuchs MHL360F vervangt na vele tevreden draaiuren een Fuchs MHL365D welke in 2010 direct vanaf de Bauma in München bij Van Dalen werd geleverd. 
 
Om optimaal zicht te krijgen bij de werkzaamheden rondom de schaar in Moerdijk is de nieuwe Fuchs MHL360F voorzien van een pylon en een extra verhoogde cabineophanging op de bovenwagen. Door deze uitvoering ontstaat een zichthoogte van 8.000mm, naast de hydraulische verstelling in de hoogte kan de cabine ook nog 2.200mm naar voren geplaatst worden als dit benodigd is. Ook deze Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd.
 
Van Dalen heeft de machine te laten uitvoeren met een giek/lepelsteelconfiguratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. 
 
Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 
 
De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. Bij Van Dalen zijn de MHL350F en MHL360F voorzien van optionele omkeervans welke naar wens ingesteld kunnen worden om hun werk uit te voeren. 
 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder verder op de machine te hoeven klimmen. 
 
Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een  draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden. 
 
Natuurlijk is de Fuchs standaard ook voorzien van een camera’s op het contragewicht en rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter en naast hem gebeurd. 
 
Van Dalen Metals Recycling & Trading 
Van Dalen Metals Recycling & Trading is een gespecialiseerde en gerenommeerde organisatie op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van ferro en non-ferro metalen. Van Dalen is als familiebedrijf in 1947 opgericht en gestart in Hendrik Ido Ambacht.
 
In het jaar 1982 is Van Dalen overgenomen door de huidige eigenaar en enig aandeelhouder Rudolph van Dalen jr.  Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 6 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen. Van Dalen beschikt in totaal over 4 shredder installaties, 4 schaarinstallaties, 2 pers installaties en een non-ferro flotatie-installatie.
 
De eindproducten worden zowel nationaal als internationaal verhandeld en getransporteerd door middel van vervoer over de weg of diepzee exporten richting Turkije, Zuidoost – Azië en het verre Oosten.
Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verre gaande recycling van grondstoffen en de aanscherping van de wet en regelgeving, investeert de organisatie in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van onze klanten en afnemers.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines