Zoek
Sluit dit zoekvak.

Helmondse Schroothandel B.V. opent nieuwe vestiging in Waalwijk met nieuwe machines

doorVan der Spek

Helmondse Schroothandel B.V. opent nieuwe vestiging in Waalwijk met nieuwe machines

Datum: 3-nov-12

Op 27 oktober was het na vele maanden van hard werken zover: de Helmondse Schroothandel B.V. opende met een druk bezochte receptie haar deuren op de nieuwe vestiging aan de Industrieweg in Waalwijk.

De familie Gerrits heeft de locatie van ruim 17.500 m² geheel opnieuw ingericht. De gehele werf is voorzien van een nieuwe vloeistofdichte vloer en er is een grote nieuwe hal gebouwd waar, indien gewenst, de materiaalstromen droog kunnen worden gestort, uitgesorteerd en opgeslagen.

Voor de Helmondse Schroothandel was het al langer een grote wens om een locatie aan het water te krijgen en dit is in Waalwijk nu gerealiseerd, aanvullend aan de vestiging in Helmond. Via de eigen kade kunnen nu grotere hoeveelheden materiaal in één keer worden verladen. Dit geldt zowel voor de materiaalstromen van de vestiging in Waalwijk als die in Helmond, die desgewenst ook via de kade in Waalwijk kunnen worden overgeslagen.

Op de nieuwe vestiging in Waalwijk zijn door de Helmondse Schroothandel diverse nieuwe machines in gebruik genomen waarmee de nieuwe locatie geheel op eigen benen de aangevoerde materiaalstromen  kan op- en overslaan en verwerken.

Voor het knippen is geïnvesteerd in een nieuwe mobiele schaar, een Leford Mobile 900 welke met zijn 7000 mm lange persbak en 900 ton knipkracht met grote capaciteiten ijzer en metalen kan verkleinen.

Van der Spek Vianen leverde twee nieuwe machines voor de locatie in Waalwijk. Een Terex-Fuchs MHL350E overslagmachine, welke is voorzien van een pylon en een Hyundai HL757-9 laadschop.

De ruim 39 ton zware Terex-Fuchs MHL350E is voorzien van een 800 mm hoge pylon, waardoor de bovenbouw van de machine in zijn geheel op een hoger niveau wordt gezet. De machinist krijgt hierdoor een zichthoogte van bijna 6,40 meter met de standaard hydraulisch verstelbare cabine en krijgt hierdoor een nog beter zicht in de Leford schaar en schepen die hij zal gaan beladen vanaf de kade in Waalwijk. Ook wordt het beladen van 40 voet containers hiermee vereenvoudigd.

Met de nieuwe Terex-Fuchs MHL350E investeert de Helmondse Schroothandel in een duurzame overslagmachine die voldoet aan de laatste milieueisen. Hiervoor zijn de nieuwste technologieën toegepast met als basis de Deutz TCD 6.1 L6, welke is gebouwd volgens de Tier IV interim/Stage IIIB normen en hierdoor naast meer vermogen en een lager brandstofverbruik een zeer lage uitstoot geeft. 

De geheel nieuw ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud geeft 160 kW vermogen, wat 8{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer is dan bij de voorganger van de MHL350E. Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven.

Voor het op- en overslag werk op de locatie heeft de Helmondse Schroothandel ook geïnvesteerd in een 15-tons zware Hyundai HL757-9 laadschop. Deze machine is door Van der Spek voorzien van een dichte bak met kleminrichting, zodat metalen eenvoudig kunnen worden vastgepakt en overgeslagen op de locatie. Voor het zwaardere werk is ook nog een originele dichte laadbak meegeleverd welke door middel van de hydraulische snelwissel eenvoudig kan worden gewisseld.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines