Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Hyundai

doorVan der Spek

Duo Hyundai

Datum: 9-nov-12

Van der Spek Vianen heeft een duo nieuwe Hyundai ’s afgeleverd bij Klijn Infra B.V. Het duo dat bestaat uit een Hyundai R80CR-9 en een Hyundai R16-9. Het zijn niet de eerste Hyundai’s in het machinepark van Klijn Infra B.V. Eerder werden er al een Hyundai R35Z-7A en een R110-7A afgeleverd.

De nieuwe, ruim 8 ton wegende binnendraaier Hyundai R80CR-9 is uiteraard, net als de Hyundai R16-9 geleverd in de bekende Klijn B.V. bedrijfskleuren. De machine is voorzien van vele hydraulische functies, zodat er diverse hulpstukken, zoals een stenenklem, sorteergrijper of sloophamer gemonteerd kunnen worden. Ook is de machine voorzien van slangbreukbeveiliging, waardoor hij ook ingezet kan worden voor hefwerkzaamheden die voor kunnen komen bij o.a. het leggen van rioleringen, kabels en buizen.
 
Voor de aandrijving van deze Hyundai R80CR-9 is een Yanmar 4TNV98 met 61 pk verantwoordelijk. Natuurlijk voldoet deze motor aan de gestelde Tier III emissie eisen.

De gelijktijdig geleverde Hyundai R16-9 heeft een bedrijfsgewicht van 1750 kg. Hij is voorzien van een hydraulisch verstelbare onderwagen die eenvoudig van 980 mm naar 1250 mm versteld kan worden. De giek kan zowel 60° naar links als rechts zwenken ten opzichte van de bovenwagen, waardoor in bijna alle moeilijk bereikbare plaatsen gewerkt kan worden. De R16-9 is voorzien van een 3-cilinder L3 Mitsubishi van 17pk.

Klijn B.V. uit Hardinxveld-Giessendam is ontstaan in 1956 toen Johan Klijn begon met het uitvoeren van loonwerk zoals maaien, hooien en mest verspreiden. In 1978 is Arie Klijn (de huidige directeur) bij deze onderneming in dienst getreden en is het accent van de activiteiten meer op grond-, weg- en leidingwerken komen te liggen.

Klijn Infra B.V. heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Men is ISO 9001-2008, VCA*, BRL 7000-7001  gecertificeerd. Tevens Is Klijn een CKB erkend kabel- en buizenlegbedrijf. Hierdoor kan men dan ook voldoen aan de hoge eisen die aan een modern aannemingsbedrijf gesteld worden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines