Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hegro investeert opnieuw in Hyundai geleverd door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Hegro investeert opnieuw in Hyundai geleverd door Van der Spek Vianen

Datum: 1-okt-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Hyundai afgeleverd bij Hegro in Swifterbant. Ditmaal een Hyundai HL740-9 laadschop. Al eerder vonden diverse Hyundai’s hun weg naar Swifterbant. Zo zijn afgelopen jaar onder andere al twee Hyundai rupsgraafmachines uit de nieuwe 9-serie geleverd, een R210-9 en een R250-9.

De nieuwe Hyundai laadschop is net voor de opening van het nieuwe bedrijfspand van Hegro afgeleverd, waardoor hij aan een ieder getoond kon worden.

Hegro vierde op 10 september 2011 het 25-jarig jubileum en de opening van het nieuwe bedrijfspand. Het nieuwe pand dat eveneens in Swifterbant in de Flevoploder staat, waar Henk Reimert 25 jaar geleden begonnen is met het grondverzetbedrijf in de garage aan zijn woning.

De HL740-9 wiellader vervangt een eveneens door Van der Spek geleverd Hyundai HL760-7. Deze machine is na vele tevreden draaiuren vervangen door de kleinere en compact HL740-9. Hegro wilde graag een iets kleinere machine voor de dienstverlening "om de deur".
De 740-9 wordt ingezet voor hand- en spandiensten en bij het bouwrijp maken van projecten in de polder.

De nieuwe dash-9 wielladers zijn uitgerust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en gesloten hoofdventielblok, zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen, en daardoor voor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF- volautomatische transmissie, zorgt voor maximale duurzaamheid. Hierdoor is er zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

De nieuwe Hyundai HL740-9 is voorzien van een hydraulische snelwissel, waardoor gemakkelijk kan worden gewisseld tussen de verschillende bakken en bijvoorbeeld palletvorken.

Standaard is de machine voorzien van een achteruitrijdcamera, hydraulisch geregelde, temperatuurgestuurde omkeer fan en Hi-Mate.
Hi-Mate is een door Hyundai ontwikkeld systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een gratis dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van de machines te volgen, de locatie ervan te controleren, en op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Van der Spek, Bouwmachines