Grote uitbreiding overslagcapaciteiten bij NEXT RENTAL met nieuwe Fuchs machines

doorVan der Spek

Grote uitbreiding overslagcapaciteiten bij NEXT RENTAL met nieuwe Fuchs machines

Van der Spek Vianen heeft bij verhuurspecialist NEXT RENTAL twee nieuwe Fuchs overslagmachines geleverd ter uitbreiding hun verhuurvloot.

Door continu de markt te monitoren wat de klantwensen zijn wordt door NEXT RENTAL geïnvesteerd in de juiste machines om te voldoen aan deze vraagstukken. Aangezien er steeds meer wordt gevraagd om inzet van overslagmachines heeft NEXT RENTAL bij de leveranciers geïnventariseerd welke machines het beste zouden aansluiten bij de vragen uit de markt. De keuze is gevallen op Fuchs machines geleverd door Van der Spek Vianen B.V.

Om de machines breed te kunnen inzetten is er gekozen om te investeren in een 35-tons Fuchs MHL350F en en 48-tons MHL360F.

Overhandiging Fuchs MHL350 en MHL360 aan Linda de Groot en Arjo den Breejen van NEXT RENTAL door Dylan ter Burg van Van der Spek Vianen B.V.

 

Fuchs MHL350F, compacte krachtpatser met 17,5 meter bereik.

Om het bereik te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel is 16 meter, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

De Fuchs MHL350F is zeer breed inzetbaar en zal dan ook op vele verschillende locaties en in een diversiteit van werkzaamheden te zien zijn waar hij door de klanten van NEXT RENTAL ingezet zal gaan worden. Of het nu het laden- of lossen van schepen, het beladen van een schaar of containers op een schrootwerf of het uitsorteren van afval is de Fuchs MHL350F is de machine om in te zetten.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

 

Fuchs MHL360F, capaciteitsmaker met groot bereik

De nieuwe Fuchs MHL360F van NEXT RENTAL is uitgevoerd met giekconfiguratie die een bereik heeft van 18 meter, met grijper wordt er zelf een bereik van ruim 19,5 meter behaald.

De Fuchs MHL360F is een echte capaciteitsmaker die zowel op de schrootwerven als in de havens en recyclinglocaties zijn strepen heeft verdient. Met zijn grote bereik en kracht kunnen zonder problemen grote afstanden en hoogtes worden overbrugt.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 

Veiligheid voorop

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machines zijn ruim bemeten loopbordessen bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

FOX-cabine

De nieuwe Fuchsen zijn uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. 

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt.

NEXT RENTAL en Van der Spek Vianen B.V. zijn zeker geen onbekende van elkaar in de verhuurvloot van NEXT RENTAL zijn ook vele door Van der Spek geleverde Hyundai graafmachines actief.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.