Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grootste aantal Liebherr topkranen op Nederlandse bouwplaats

doorVan der Spek

Grootste aantal Liebherr topkranen op Nederlandse bouwplaats

Datum: 9-mrt-09

Inmiddels vordert de bouw van het hoogste gebouw van Rotterdam gestaag.
Op het project Maastoren in Rotterdam worden door hoofdaannemer Besix 3 stuks Liebherr torenkranen ingezet van het type 355 HC-L 16/32 Litronic. De kranen zijn geleverd door Van der Spek NV/SA uit België en worden in samenwerking met Van der Spek Vianen gemonteerd en tussentijds geklommen. De topkranen hebben een maximale hijscapaciteit van 32 ton en een puntlast van 10.200 kg op 40 meter.

De Maastoren op de Kop van Zuid zal een hoogte krijgen van 165 meter, waardoor dit het hoogste gebouw van Nederland wordt. De Maastoren wordt de nieuwe huisvesting voor Deloitte en AKD Prinsen van Wijmen. In de "plint" komen verder openbare functies, restaurant voor het kantoor, ontmoetingsruimten en inpandige afwikkeling van verkeersstromen. Het parkeren wordt bovengronds opgelost met een start ca. 10 meter boven straatniveau.

Hoofdaannemer Besix is wereldwijd een specialist in het realiseren van wolkenkrabbers en heeft recent ook Montevideo gebouwd in Rotterdam. Op dit moment realiseert Besix het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Dubai in Dubai.

(foto: Liebherr)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines