Zoek
Sluit dit zoekvak.

2de Terex-Fuchs MHL380 geleverd aan de Sagro Groep door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

2de Terex-Fuchs MHL380 geleverd aan de Sagro Groep door Van der Spek Vianen

Datum: 11-mrt-09

Nadat er eind 2007 de eerste 65-tons Terex-Fuchs MHL380 in het werk is genomen door Sagro en deze machine zoals was verwacht zijn werkzaamheden naar volle tevredenheid uitvoert heeft Sagro doen besluiten om een tweede Terex-Fuchs MHL380 aan te schaffen.

De nieuw geleverde 65 tons overslagmachine is uitgerust met een 11.35 meter bananenboom en een 8,95 lepelsteel waardoor een bereik gehaald kan worden van wel 21 meter.

Ook deze machine zal door de Sagro-groep worden ingezet bij de vele verschillende voorkomende werkzaamheden die de Sagro uitvoert voor haar klanten. Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Sagro-groep zeer hoog in het vaandel staan heeft Sagro deze tweede Terex-Fuchs overslagmachine in haar materieelvloot opgenomen,zodat er meer overslagcapaciteit kan worden ingezet.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-380D is een Deutz  Tier III motor met 273Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB. Verminderd. De  koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 7,30 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Tevens is er “zweefstand” gemonteerd op de machine zodat bij het dichtknijpen van de knijper geen druk wordt uitgeoefend op de bodem van schepen enz.

Als eerste inzet werd de Fuchs ingezet voor het lossen van schepen met papier rollen op één van de kades in het industriegebied van Terneuzen.

Van der Spek, Bouwmachines