Zoek
Sluit dit zoekvak.

GMB investeert in duurzame Hyundai graafmachine

doorVan der Spek

GMB investeert in duurzame Hyundai graafmachine

Datum: 16-nov-12

Van der Spek Vianen BV leverde onlangs een nieuwe Hyundai R260Lc-9a in de herkenbare blauw/witte bedrijfskleur aan GMB-Civiel. In Vlierden kon de trotse machinist Gerrit-Jan meteen aan de slag. Hier werkt GMB-civiel op dit moment aan de bouw van een nieuw waterproductiebedrijf in opdracht van BrabantWater. Gerrit-Jan zijn werkzaamheden bestaan daar uit alle voorkomende grondwerk- en hijsklussen. Om veilig te kunnen werken op de soms krappe werkplekken komt de standaard achteruitkijkcamera goed van pas. Daarnaast is de machine voorzien van extra slangbreukbeveiligingen op de cilinders.

De nieuwe Hyundai R260Lc-9A is voorzien van nieuwe stage 3B / Tier 4i Cummins dieselmotor. Deze moderne dieselmotor is voorzien van een DPF roetfilter, EGR met koeling en een variabele turbo. Door deze voorzieningen geeft de motor een schone uitstoot, een zeer gunstig brandstofverbruik en een laag geluidsniveau. Naast de nieuwe dieselmotor, heeft deze nieuwe 9A-serie ook een groot 7" kleuren touch-screen waarmee de machine geheel naar de wens van de machinist op een eenvoudige manier in te stellen is.

De machine werd door Van der Spek voorzien van alle denkbare opties, zoals centrale smering, loopbordessen, kettingkist, extra hydraulische functies elektrisch proportioneel aangestuurd, luxe stoel, LED werkverlichting, verhoogde RVS uitlaatpijp, extra hijsoog, verzwaard ballastgewicht, 3D GPS systeem, cabine overdruksysteem, enz.

Een 6,7 liter Cummins dieselmotor met 190 pk vermogen zorgt voor de aandrijving. Dankzij het geavanceerde hydraulische systeem laat de machine zich erg nauwkeurig en fijn bedienen, waardoor de 1700 liter bak snel gevuld is. Uiteraard is ook deze geleverde Hyundai R260Lc-9A voorzien van 5 jaar en 7.500 uur garantie waarmee de betrouwbaarheid van de dash-9 serie van Hyundai nogmaals wordt benadrukt.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines