Zoek
Sluit dit zoekvak.

GMB Civiel investeert in duurzaamheid!

doorVan der Spek

GMB Civiel investeert in duurzaamheid!

Datum: 28-aug-15

Onlangs had GMB Civiel de primeur; Gerrit is sinds kort de trotse machinist van de Hyundai HX260L rupsgraafmachine uit de nieuwe HX-serie. De HX260L werd door Van der Spek Vianen BV afgeleverd in Dordrecht waar deze meteen vol aan de gang kon. Deze 26 tonner is geheel naar wens van GMB Civiel opgebouwd. Om de machine optimaal op de verschillende werken in te zetten werd de machine onder andere voorzien van een draai-kantelstuk, extra ballastgewicht, cabine overdruksysteem, 3D GPS systeem, automatisch vetsmeersysteem, de herkenbare blauwe bedrijfskleur en een speciale bom-vrije-cabine.

Schoonste dieselmotor
De nieuwe HX260L is helemaal up-to-date! De Cummins 6 cilinder dieselmotor heeft de schoonste uitstoot in zijn klasse, en dat zonder gebruik te maken van een roetfilter! De moderne motortechniek in combinatie met een AdBlue systeem zorgen ervoor dat de uitstoot voldoet aan de strenge Stage 4 / Tier IV final eisen. Naast dat de motor erg schoon is, is deze in combinatie met het geavanceerde hydrauliek systeem ook enorm zuinig in het dieselolie verbruik.

Hydraulisch systeem
Het hydraulische systeem is bij de nieuwe HX-serie op diverse punten verbeterd. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. De machine draait als een scheermes, vanaf de eerste slag luistert de machine precies en snel naar de machinist.

Standaard al zeer compleet
Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.
De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen. Aanvullend zijn de meeverende armleuningen onafhankelijk van de stoel in hoogte in te stellen. Het telefoon-handsfree systeem is geïntegreerd in het Radio-MP3 installatie, startbeveiliging key-less starten en de cabine is voorzien van LED werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine op afstand te volgen en monitoren.

Revolutionair veiligheidssysteem
Standaard is de nieuwe HX-serie voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Bom-vrije-boom
GMB Civiel staat mede bekend om specialistische dijkverzwaringsprojecten. Het kan voorkomen dat er nog munitie uit de oorlog in de dijk aanwezig is. Om de machinist tijdens de graafwerkzaamheden te beschermen is de cabine voorzien van een bomvrij-pakket.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines