Zoek
Sluit dit zoekvak.

G.M. Damsteegt B.V. met Telestack

doorVan der Spek

G.M. Damsteegt B.V. met Telestack

Datum: 21-apr-12

Onlangs zijn via Van der Spek’s dochteronderneming Marijs Recyclingtechniek twee nieuwe Telestack’s geleverd aan G.M. Damsteegt B.V. die met de investering in deze twee Telestack machines nu ook het juiste antwoord heeft voor op- en overslag van vele producten.

De vraag om steeds goedkoper en efficiënter te werken werd veelvuldig gesteld aan G.M. Damsteegt B.V. die hierop, om te voldoen aan de wensen van haar klanten, investeerde in een Telestack TC624-Radial op- en overslagband en een Telestack TU515-R truckunloader.

Door het gebruik van Telestack transportbanden hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om, bij de juiste opstelling, de laadschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten.

Bij het op- en overslagwerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. Onder de Telestack TC624-R kan tot ruim 10.000 ton materiaal opgeslagen worden zonder verzet te worden. De machine kan vanaf een vast draaipunt bij de rupsen 180 graden draaien via een hydraulisch aangedreven wiel. De machine heeft een maximale capaciteit van 600 ton/uur en is 24 meter lang. Uiteraard kan hij ook gelijk achter een zeefmachine, shredder of puinbreker geplaatst worden voor het in voorraad draaien van producten.

Naast deze Telestack TC624-Radail heeft G.M. Damsteegt B.V. ook een Telestack truckunloader TU515-R aan het machinepark toegevoegd. De truckunloader wordt veelal ingezet om direct vanuit vrachtwagens of met een laadschop in het schip te kunnen laden, of als trechter waarin een overslagmachine kan lossen waarbij het materiaal direct in voorraad gedraaid kan worden, zonder tussenkomst van een laadschop of vrachtwagen.

De geleverde Telestack TU515-R heeft een bedrijfsgewicht van 25 ton en is voorzien van een roterende 15 meter lange transportband welke 1000 mm breed is. De machine kan tot 500 ton/uur overslaan. Als de machine is opgesteld kan tot maximaal 2300 m³ worden opgeslagen bij een radius van 120º. Deze radiaalfunctie zorgt tevens bij scheepsbelading dat eenvoudig geladen kan worden in alle hoeken van het ruim.

Voor transport kan de machine hydraulisch worden ingeklapt om als één lading te kunnen worden getransporteerd. Het grote voordeel hiervan is dat de machine zeer snel en eenvoudig is om te zetten van de ene naar de andere laad- en/of loslocatie.
Beide machines kan Damsteegt met eigen dieplader transporteren, waardoor een snelle aanlevering van de machines kan worden gerealiseerd.

G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een op- en overslagtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn zeker geen onbekenden van elkaar. Eerder werden al Bell dumpers, Hyundai graafmachines en diverse Powerscreen zeefmachines geleverd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines