Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fa. Schadde van Dooren kiest voor nieuwe veelzijdige Hyundai HL955 laadschop

doorVan der Spek

Fa. Schadde van Dooren kiest voor nieuwe veelzijdige Hyundai HL955 laadschop

Datum: 13-dec-15

Als u in Katwijk en omgeving op het strand bent is de kans groot dat u een machine van Schaddé van Dooren tegenkomt. Sinds vorige week is de kans heel groot dat u dan ook de nieuwe Hyundai HL955 druk aan het werk ziet, deze is namelijk vorige week afgeleverd en direct aan het werk gegaan op het strand.  De nieuw geleverde Hyundai HL955 is compleet opgebouwd na de wensen van de klant en voorzien van vele speciale opties die benodigd zijn voor het veelzijdige werk dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren.

Fa. Schaddé van Dooren is al meer dan een eeuw werkzaam in Katwijk en omgeving. Ooit begonnen met het ophalen van schelpen op strand en opruimen van bouwplaatsen. Ze zijn nu een erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval.

Tevens houden ze zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen), leggen van stelconplaten, grondverzet, leeghalen tuinen, kleine sloopwerken, het  opbouwen / transport van strandtenten, gladheidsbestrijding, grond- en zandhandel, onderhoud van zand ondergronden bij speeltuinen, zandbakken verversen en nog veel meer.

De keuze voor de ruim 15 ton wegende HL955 welke is voorzien van een Tier IV final motor is door Schaddé van Dooren gemaakt na een uitgebreid vergelijk tussen de verschillende merken en de huidige leverancier van laadschoppen bij ze. Van der Spek heeft tijdens de opbouw in de werkplaats in Vianen veelvuldig gehoord dat het de juiste is geweest. Naast alle technische voordelen van de Hyundai HL-serie is ook de wijze waarop ze in Vianen omgaan met de klanten vaak geroemd door de mensen van Schaddé van Dooren. Waar mogelijk zorgen ze dat de wensen worden uitgevoerd op de wijze als afgesproken. Net als bij Schadde Van Dooren zorgen korte en directe lijnen voor de optimale uitvoering en opbouw van de machine.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL955 aan de hoogste emissie-eisen, de 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Regenereren behoort bij de nieuwe Hyundai dus tot het verleden. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.

De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelven welke standaard is voorzien van een omkeerfunctie zijn separate pompen gemonteerd.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF welke standaard is voorzien van Lock-up in de versnellingen wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

In de luxe grote cabine welke ten op zichtte van de 9A-serie aanzienlijk is gegroeid is de machinist voorzien van alle gemakken. Naast natuurlijk een luxe in vele standen verstelbare stoel, airconditioning heeft Schaddé van Dooren de 955 laten uitvoeren met joystick besturing. Op de standaard gemonteerde 7” touchscreen display zijn naast alle functie van de machine ook de achteruitrijdcamera te zien. Tevens is standaard gemonteerde weegsysteem duidelijk af te lezen.

De machine is afgeleverd op Michelin XHA TL 20.5 x 25 banden waarmee de machine ook op het losse strandzand zich al bewezen heeft optimale grip te hebben.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen aanhangers e.d.

Op wens van de klant heeft Van der Spek een compleet wegklapbare vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine die als hij niet gebruikt wordt eenvoudig kan worden weg geklapt.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen welke door het fijne en vaak opwaaiende zand worden blootgesteld.

 

 

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines