Zoek
Sluit dit zoekvak.

Compacte Hyundai R55-9A geleverd aan Themmen loon- en kraanverhuurbedrijf.

doorVan der Spek

Compacte Hyundai R55-9A geleverd aan Themmen loon- en kraanverhuurbedrijf.

Datum: 7-dec-15

Van der Spek heeft bij P.H. Themmen loon- en kraanverhuurbedrijf in het noordoost Friese Oosternijkerk een nieuwe Hyundai R55-9A rupsgraafmachine afgeleverd.

Voor Themmen is het de derde nieuwe Hyundai die door Van der Spek wordt afgeleverd. Al eerder werden een Hyundai R210-9 rupsgraafmachine en een Hyundai R140W-9 mobiele graafmachine geleverd.

De nieuwe Hyundai R55-9A is gelijk aan het werk gegaan bij één van de opdrachtgevers van Themmen. Themmen is actief in de wegenbouw, grondverzet en agrarische sector. Naast deze activiteiten wordt er ook nog een akkerbouwbedrijf gerund.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en hij  heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken. Naast deze zwenkgiek is de nieuwe machine van Themmen ook nog voorzien van een kantelstuk, door deze combinatie kan de machinist bijna in iedere positie zijn werk uitvoeren.Op de R55-9A is een zeer ruime cabine gemonteerd welke is voorzien van alle gemakken voor de machinist.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk ,deze  levert een nominaal vermogen van 66.9 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55-9A beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines